Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kraupi kruvinosios 2014-ųjų vasaros statistika

Nuo karo Rytų Ukrainoje iki islamistų siautėjimo Nigerijoje: 2014 m. vasara pasižymėjo krizėmis ir karais visame pasaulyje. Dienraštis „The Washington Post“ skelbia skaičius, kiek žmonių gyvybių visame pasaulyje nusinešė vykę karai, konfliktai, smurtas ir Ebolos viruso epidemija.
Afrikoje nuo smurto iš savo namų pabėgo šimtai tūkstančių žmonių
Afrikoje nuo smurto iš savo namų pabėgo šimtai tūkstančių žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per karus ir konfliktus vasarą žuvusiųjų asmenų skaičius

Irakas: 5574

Tokį žuvusiųjų skaičių pateikia Jungtinės Tautos. Daugiausia žmonių aukų pareikalavęs mėnuo buvo birželis, kuomet „Islamo valstybės“ (IS) teroristų įvykdyti teritorijų užgrobimai sukrėtė visą tarptautinę bendruomenę.

Ukraina: 2518

Šis skaičius apima tiek Donbase žuvusius Ukrainos karius, tiek Rusijos armijos ir jos samdinių netektis, o taip pat ir Kremliaus diversantų įvykdytos atakos prieš Malaizijos lainerį „Boeing 777” aukas. Daugiausia žmonių Ukrainoje žuvo nuo liepos 16 d. ir rugpjūčio 17 d.

Gazos ruožas: apie 2170 

Rugpjūčio pabaigoje JT pranešė, kad per Izraelio vykdytą karinę operaciją Gazos ruože iš viso žuvo 2104 palestiniečiai. Izraelis neteko 69 savo piliečių, tačiau kiti šaltiniai pateikia kitą skaičių – 72.

Ankščiau organizacija „Gydytojai be sienų“ teigė, kad pasaulis pralaimi kovą su Ebolos virusu.

Sirija: JT nustojo skaičiuoti aukas

2014 m. pradžioje JT paskelbė, kad Sirijoje žuvusių asmenų skaičius pasiekė 100 tūkstančių. Rugpjūčio mėnesį JT žmogaus teisių taryba paskelbė, kad dėl nuolatinio smurto jau žuvo 191 tūkst. žmonių

Vis dėlto, konkretus žuvusiųjų skaičius nėra tikslus.

Ebolos viruso aukos

Vakarų Afrika: apie 1900

Naujausiais duomenimis, nuo Ebolos viruso kenčiančiose Vakarų Afrikos šalyse – Gvinėjoje, Liberijoje, Nigerijoje ir Siera Leonėje per tris vasaros mėnesius mirė daugiau kaip 1900 žmonių. Ankščiau organizacija „Gydytojai be sienų“ teigė, kad pasaulis pralaimi kovą su Ebolos virusu.

Pabėgėliai

Irakas: 1 193 369

Nuo birželio iki liepos iš savo gyvenamųjų vietų buvo priversti pasitraukti 571 068 asmenys. JT duomenimis, rugpjūčio mėnesį iš savo namų pabėgo dar per 600 tūkst. žmonių. Padėtis Irake šiuo metu yra toia bloga, dėl to dalis irakiečių bėga į kitą smurto krečiamą šalį – Siriją

Sirija: 200 000

Nuo birželio pradžios, apie 200 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos buvo oficialiai registruoti, o dar 35 tūkst. šuo metu dar tik laukia registracijos.

Ukraina: 326000

Ukrainoje pabėgėlių skaičius, naujausiais duomenimis, viršijo 326 tūkstančius. Dalis jų iš Luhansko ir Donecko sričių patraukė į kitas Ukrainos vietoves, o kai kurie į Rusiją. Bėgantiems į Rusiją asmenims, nereikalinga viza. JT duomenimis, nuo metų pradžios į Rusiją galėjo pasitraukti 814 tūkstančių asmenų.

Padėtis Irake šiuo metu yra itin bloga, dėl to dalis irakiečių bėga į kitą smurto krečiamą šalį – Siriją

Smurtas Afrikoje

Vidiniai konfliktai ir smurtas vyrauja ir Afrikoje. Per vasarą vien tik iš Pietų Sudano pabėgo apie 400 tūkst. žmonių.

Kitoje Afrikos valstybėje Nigerijoje nuo teroristinės islamistų grupuotės „Boko Haram“ smurto pabėgo per 200 tūkstančių gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius