Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus akibrokštas: Nadiją Savčenko siūlo keisti į JAV kalinamus rusus

Rusija sutiktų iškeisti neteisėtame teismo procese apkaltintą ir 22 metams laisvės atėmimo pasmerktą Ukrainos pilotę Nadiją Savčenko, tačiau tik į savo pageidaujamus kalinius. Pateiktame sąraše ir – JAV kalintys Viktoras Butas ir Konstantinas Jarošenko, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.
Nadija Savčenko
Nadija Savčenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Butas buvo suimtas 2008 metais Tailande ir įkalintas 25 metams JAV kalėjime, patvirtinus faktą, kad jis dalyvavo nelegalios prekybos ginklais grandinėje.

Tuo metu K.Jarošenko buvo nuteistas 20 metų kalėjimo dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis. Jis taip pat kalinamas JAV kalėjime.

Tuo metu Kijevas pateikė Kremliui pasiūlymą keisti N.Savčenko į du Ukrainoje sučiuptus Rusijos karius – Aleksandrą Aleksandrovą ir Jevgenijų Jerofejevą. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas paneigė kalbas apie vykstančias derybas.

N.Savčenko advokatas Markas Feiginas teigė negirdėjęs apie galimus mainus, tačiau būtų laimingas, jei visgi sutarimas būtų rastas. „Man, kaip teisininkui, visiškai nesvarbu, į ką bus keičiama ... Butas ir Jarošenko. Būsiu laimingas, jei toks sandoris įvyks“, – teigė pilotę Rusijos teisme gynęs teisininkas.

JAV ambasados Rusijoje atstovas Willas Stevensas pabrėžė, kad jokių galimų derybų dėl JAV kalinčių ir Kremlių dominančių asmenų negali būti ir jos nevyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius