Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus finansuojamas kanalas ėmėsi „suklastotų“ naujienų demaskavimo

Kremliaus finansuojamas kanalas RT, dažnai sulaukiantis Vakarų kaltinimų dėl Maskvos propagandos skleidimo, trečiadienį pats ėmėsi „suklastotų“ naujienų demaskavimo iniciatyvos.
RT
Kremlius apkarpė propagandos ruporo „RT“ finansavimą / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Pasak kanalo, jos nauja internetinė platforma yra skirta kovai su „dezinformacija“, išaugus tarptautiniam susirūpinimui dėl pastebimai padažnėjusių suklastotų naujienų pranešimų.

Nors kanalas sako, kad yra pasiruošęs „atskirti faktus nuo klastotės“, Vakarų pareigūnai jį kaltina Kremliaus nusikaltimų Ukrainoje bei Sirijoje dangstymu ir kenkimu demokratijai užsienio šalyse.

Maskva piktai reaguoja į kaltinimus, kad ji yra atsakinga už gausybę suklastotų naujienų, be to Rusijos užsienio reikalų ministerija ėmėsi atskiros iniciatyvos, jos žodžiais, demaskuoti klaidinančius pranešimus apie Rusiją.

Tarp svarbiausių RT svetainės „FakeCheck“ taikinių atsidūrė aktyvistų pranešimai iš sukilėlių Sirijoje užimto Alepo, kuris buvo Rusijos palaikomų Sirijos režimo pajėgų apsiaustyje, ir „Oskaru“ apdovanotas dokumentinis filmas apie „Baltųjų šalmų“ gelbėtojus savanorius.

Svetainė taip pat paskelbė gruodžio mėnesį „Washington Post“ pranešimą, kad Rusijos programišiai įsiveržė į vieną komunalinių paslaugų sistemą Vermonte. Vėliau laikraštis šį pranešimą pataisė.

Šis Kremliaus finansuojamas kanalas RT, kuris anksčiau vadinosi „Russia Today“, buvo įsteigtas 2005 metais siekiant propaguoti Rusijos požiūrį į tarptautinius reikalus.

Didžiosios Britanijos transliuotojų kontrolės institucija „Ofcom“ anksčiau yra priekaištavusi RT už galbūt klaidinančių pranešimų apie Ukrainą ir Siriją platinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius