-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kremliaus ideologu vadinamas Aleksandras Duginas šlovina Donaldą Trumpą

Kremliaus ideologu ir „putinizmo“ koncepcijos kūrėju vadinamas filosofas Aleksandras Duginas išreiškė viešą paramą JAV respublikonų kandidatui į JAV prezidento postą Donaldui Trumpui, rašo vox.com.
Rusijos protų inžinierius Aleksandras Duginas.
Rusijos protų inžinierius Aleksandras Duginas. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Trumpas yra lyderis. Mes norime tikėti Donaldu Trumpu. Balsuokite už Trumpą ir pamatysite, kas bus“, – taip vaizdo įraše statybų verslo magnatą aukštino rusų filosofas.

VIDEO: Alexandr Dugin / "To American friends: common struggle"

Šis vaizdo įrašas pasaulio dėmesį patraukė tik praėjus kelioms savaitėms po jo išplatinimo, kai jį perpublikavo „Weekly Standard“.

Ekspertų teigimu, ši Kremliaus ideologo parama daug pasako apie D.Trumpo politinę programą. Nacionalistinėmis ir kraštutinių dešiniųjų pažiūromis pagarsėjęs A.Duginas retai giria Vakarų lyderius ar net savo šalies politikus. 

„Vladimiro Putino smegenimis“ vadinamo A.Dugino Rusijos koncepciją apibrėžia šios pagrindinės idėjos: Rusija privalo sukurti Eurazijos imperiją, kurioje vyrautų ultraortodoksų krikščionių vertybės; ši imperija privalo jėga ginti savo sienas; ją turi valdyti morališkai tvirtas lyderis; šios Eurazijos imperijos konfliktas su Vakarais ir naujas pasaulinis karas yra neišvengiamas.

A.Duginas laikomas vienu iš pagrindinių Krymo okupacijos iniciatorių. Jis ragino Maskvą okupuoti pusiasalį jau nuo 2008 m.

2014 metais šis Kremliaus ideologas viešai ragino įvesti Rusijos karines pajėgas į rytų Ukrainą, kurią jis pats, kaip ir V.Putinas, vadino Novorusija. Filosofas teroristų siautėjimą Donbase yra pavadinęs „rusų pavasariu“.

Tiesa, po Rusijos nacionalistų išpuolių, kuriems, kaip manoma, nebuvo duotas Kremliaus pritarimas, A.Dugino įtaka gerokai sumenko. Šiuo metu jis yra laikomas tiesiog radikaliomis idėjomis besišvaistančiu akademiku, o jo tiesioginė įtaka V.Putino veiksmams neegzistuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius