Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus propagandos ruporas apkaltino JAV dėl Rusijos lėktuvo katastrofos

Rusijos propagandos ruporu vadinamas naujienų agentūros „Sputnik“ vadovas Dmitrijus Kiseliovas sekmadienio laidoje „Savaitės naujienos“ („Vesti nedeli“) iškėlė naują Rusijos lėktuvo katastrofos versiją.
Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas
Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas / nr2.com.ua

Vienos populiariausių Rusijos televizijos laidų vedėjas sekmadienio laidoje prabilo apie tai, kad Pentagono vadovas Ashtonas Carteris užsiminė apie galimą terorizmo pavojų Siriją bombarduojančiai Rusijai.

D.Kiseliovas daro išvadą, kad, pasak jo, su Sirijoje veikiančiais teroristais bendradarbiaujantys amerikiečiai, „užmerkė akis prieš galimą teroro aktą“.

Kremliaus politiką palaikantis ir dažnai jo pateikiamas versija populiarinantis D.Kiseliovas laidos metu stebėjosi, kad „Islamo valstybės“ (IS) teroristai išpuolį surengė būtent prieš Rusijos keleivinį lėktuvą. Jo teigimu, nei amerikiečių, nei britų lėktuvai, nepaisant bombardavimų, nebuvo puolami.

Siužeto pabaigoje D.Kiseliovas užsimena, kad tai tik viena iš galimų versijų, tačiau Kremliaus politiką atspindinčios laidos žiūrovams leidžiama suprasti, kad sąmokslo teorija apie amerikiečių tariamai organizuotą ar bent jau ignoruotą teroro aktą, nusinešusį 224 žmonių gyvybes, yra galimos politikos dalis.

Kaip įtariama, detonuoto sprogmens išhermetizuotas ir tiesiog ore subyrėjęs lėktuvas skrido iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą.

Po katastrofos, kuri įvyko praėjusį šeštadienį, teroristinė „Islamo valstybė“ skelbė, kad ji yra atsakinga už šį išpuolį.

VIDEO: Для США воюющий с Россией террорист - хороший и даже демократ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius