-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kremliaus sprendimas nutraukti mokinių mainų programą su JAV atneš naudos Ukrainai

Rusijos sprendimas nutraukti 21-erius metus trukusią moksleivių mainų su JAV programą davė tokį rezultatą, kurio Kremlius tikrai nesitikėjo. JAV mokytis į savo šalį pakvies daugiau ukrainiečių, rašo „The New York Times“.
Ukrainos jaunimas
Ukrainos jaunimas / 123rf.com nuotr.

Po Šaltojo karo įkurta mainų programa suteikia galimybę buvusių Sovietų Sąjungos valstybių mokiniams vieneriems mokslo metams atvykti į JAV – apsigyventi amerikiečių šeimoje ir čia lankyti mokyklą.

Iš viso per 21-erius metus joje dalyvavo daugiau nei 21 tūkst. mokinių. Šiemet pagal ją į JAV išvažiavo 240 rusų vaikų. Tačiau Kremlius nusprendė ją nutraukti, kai vienas paauglys JAV pasiprašė prieglobsčio tvirtindamas, kad savo šalyje jis yra persekiojamas dėl seksualinės orientacijos.

Antradienį JAV pareigūnai pranešė, kad pusė vietų, kurios buvo skirtos rusams, kitąmet atiteks Ukrainos mokiniams. Šiuo metu Ukraina į JAV pasimokyti gali išleisti 204 mokinius. Nuo kitų metų šis skaičius išaugs iki 300. Likusios vietos bus paskirstytos Gruzijai, Moldovai ir Armėnijai.

Apie tokius pokyčius antradienį Kijeve Ševčenkos universitete pranešė JAV valstybės departamento atstovė Victoria Nuland.

„Rusijos Federacija praėjusią savaitę priėmė sprendimą neduoti savo piliečiams galimybės mokytis JAV. Tikimės, kad šią programą Rusijoje pavyks atnaujinti kada nors ateityje, tačiau tuo tarpu mes Ukrainos mokiniams suteiksime 100 papildomų vietų“, – sakė ji.

Šiuo metu JAV besimokantiems rusams bus leista pabaigti mokslo metus.

„The New York Times“ pabrėžia, kad šioje programoje dalyvauti kasmet yra begalės norinčiųjų. Šiemet 769 mokiniai atrinkti maždaug iš 40 tūkst. kandidatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius