Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus žaidimai Europoje: kaip britų leiboristų lyderio rinkimuose iškilo Jeremy Corbynas?

Prieš kurį laiką Jeremy Corbyno pavardė britams buvo beveik negirdėta. Radikalios kairės idėjomis pasižymintis politikas buvo leiboristų partijos užribyje. Po pralaimėtų pastarųjų rinkimų ir krizės partijoje, jo kandidatūra į lyderio postą netikėtai iškilo ir sulaukia daug Kremliaus žiniasklaidos paramos, rašo dailybeast.com.
Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jeremy Corbyno neremia net kairiųjų žiniasklaidos priemone laikomas „The Guardian“, tačiau skandalingasis politikas sulaukia daug dėmesio iš Kremliaus ruporu Vakaruose vadinamo „Russia Today“ televizijos kanalo.

J.Corbynui paskelbus, kad jis sieks leiboristų lyderio posto „Russia Today“ jo pasisakymus pradėjo nušviesti dažniau nei paties Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Davido Camerono. Nuo birželio 1-osios iki rugpjūčio 10-osios Kremliaus žiniasklaidos priemonė parodė 25 reportažus apie J.Corbyną, iki tol beveik niekam nežinomą politiką.

21 iš tų reportažų buvo pozityvus ar bent jau neutralus J.Corbyno ir jį remiančių leiboristų atžvilgiu. Šis politikas „Russia Today“ reportažuose minimas beveik dvigubai dažniau nei visi kiti Didžiosios Britanijos politikai.

Kodėl Kremliaus žiniasklaidos priemonės taip pamilo staiga iškilusį J.Corbyną? Atsakymas paprastas.

Šis politikas kritikuoja buvusio šalies vadovo Tony Blairo politiką Vidurio Rytuose, žada atsiprašyti už Irako karą, viešai smerkia Vakarų sąjungininkų veiksmus bei pritaria Rusijos nesikišimo politikai. Be to, jis aršus NATO veiklos Afganistane priešas, teigiantis, kad „NATO yra atgyvenusi organizacija“.

Kitaip sakant, J.Corbynas propaguoja labiau fragmentuotą, izoliacinę ir mažiau dėmesio karinės galios stiprinimui skiriančią užsienio politiką, kuri labai naudinga Kremliui. 

Būtent tokios pažiūros lemia, kad leiboristų lyderio posto siekiantis J.Corbynas tapo naudingu ginklu Rusijos propagandai, rodančiai Vakarų politikos susiskaldymą bei tariamas Vakarų klaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius