Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 26

„Kremliui jis patinka“: kodėl Slovakijos premjeras savo idealu laiko V.Putiną?

Po skandalingų Vengrijos vadovo Viktoro Orbano pareiškimų pasaulio žiniasklaidoje pasirodė panašios naujojo Slovakijos premjero Roberto Fico citatos. Abi ES kaimynės viena kitai žada amžiną paramą ir kritikuoja Briuselį. Leidinys „Postimees“ kalbina Slovakijos politologą, kuris apibrėžia, kas toks yra Robertas Fico ir kiek jis pavojingas ES bei naudingas Kremliui.
Slovakijos premjeras Robertas Fico
Slovakijos premjeras Robertas Fico / „DPA“/„Scanpix“

Visai neseniai Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico sakė, kad Bratislava nepritaria Ukrainos narystei NATO.

R.Fico pridūrė, kad Slovakija gerbia Ukrainos sprendimą įstoti į Europos Sąjungą, bet „jie turi įvykdyti sąlygas“.

„Pasakysiu, kad esu prieš Ukrainos narystę NATO, kad pasinaudosiu savo veto teise ir blokuosiu tai, nes tai bus pagrindas Trečiajam pasauliniam karui“, – sakė Slovakijos premjeras.

Kaip reikėtų suprasti tokią R.Fico retoriką? Apie Slovakijos premjerą „Postimees“ kalbino politologą iš Bratislavos Grigorijų Mesežnikovą.

Naujasis Slovakijos premjeras Robertas Fico spalio mėnesį Ukrainoje jau buvo pakrikštytas mažuoju Orbanu. Praėjo keli mėnesiai. Per tą laiką R.Fico gana išaugo ir nebėra „mažasis“ V.Orbanas?

– Robertas Fico visada buvo prorusiškas politikas. Naujoji jo vadovaujama vyriausybė vadovausis tais pačiais modeliais, kuriuos R.Fico jau yra naudojęs. Taip pat ir kaip opozicijos politikas bei buvęs ministras pirmininkas.

Iš esmės jo pozicija dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto niekuo nesiskiria nuo tos, kurią jis turėjo jau 2014 m. (tuo metu, kai prasidėjo karas Donbase, R.Fico buvo Slovakijos ministras pirmininkas – red. pastaba).

Tačiau tada nebuvo tokio poreikio remti Ukrainą, kokio reikia šiandien. Tuo pat metu R.Fico niekada nebalsavo prieš sankcijas Rusijai, bet visada sakydavo, kad šios sankcijos Slovakijai yra „žalingos“ ir „neveiksmingos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius