Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 08 /13:48

Kremliui nuolanki Prancūzijos nacionalistų lyderė dėl įtakos partijoje susipjovė su savo tėvu

Prancūzijos ultradešiniosios partijos „Nacionalinis Frontas“ lyderė Marine Le Pen trečiadienį pareiškė, kad „priešinsis“ savo tėvo kandidatūrai per artėjančius regionų valdžios rinkimus, bręstant dideliems nesutarimams partijoje ir šeimoje.
Marine Le Pen su tėvu Jean-Marie Le Penu.
Marine Le Pen su tėvu Jean-Marie Le Penu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Po virtinės prieštaringai vertinamų pasisakymų, tarp jų – apie dujų kameras nacių mirties stovyklose, ultradešiniojo judėjimo patriarcho Jeano-Marie Le Peno veiksmai yra kažkur „tarp išdegintos žemės strategijos ir politinės savižudybės“, sakoma jo dukros Marine pranešime, kuriame ji taip pat pridūrė, kad priešinsis tėvo pozicijai per gruodį vyksiančių rinkimų kampaniją.

Nemenką populiarumą Prancūzijoje įgaunantys „Nacionalinio Fronto“ atstovai Europos Parlamente atvirai atstovauja Kremliaus poziciją. Ši partija yra gavusi milijoninę paskolą iš Kremliui pavaldaus Rusijos banko.

Marine sakė esanti „giliai nuliūdusi“, bet turinti sušaukti partijos vadovu susitikimą, kuriame reikėtų „su juo aptarti, kaip būtų geriausia apsaugoti Nacionalinio fronto politinius interesus“.

„Jo turimas garbės pirmininko statusas nesuteikia teisės paversti Nacionalinio fronto savo įkaitu, daryti tokias netaktiškas provokacijas, kuriomis, atrodo, siekiama pakenkti man ir kurio, deja, labai smarkiai smogė visam judėjimui, jo pareigūnams, kandidatams, nariams ir rinkėjams“, – pabrėžė M.Le Pen.

Perėmusi FN vairą 2011 metais, Marine Le Pen siekė, kad partija taptų priimtinesnė nuosaikių pažiūrų rinkėjams.

Jos strategija padėjo užtikrinti FN daugiausiai balsų per praeitais metais Prancūzijoje vykusius Europos Parlamento rinkimus ir surinkti ketvirtadalį balsų per praeitą mėnesį vykusių savivaldos rinkimų pirmąjį ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius