-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliui teko karpyti V.Putino vizito Mariupolyje vaizdo įrašą: pateko nepageidaujami kadrai

Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas su Mariupolio „gyventojais“ vyko ne pagal planą. Kremliaus interneto svetainė pakeitė vaizdo įrašą, dabar jame nebėra fragmento su moters šūksniais, kad visa tai buvo „šou“.
V.Putinas tariamai apsilankė Mariupolyje
V.Putinas tariamai apsilankė Mariupolyje / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Originalus vaizdo įrašas truko 27 minutes ir 8 sekundes. 22 minutę ir 30 sekundę V.Putinas tariamai kreipiasi į vietos gyventojus, kurie esą nustebo ir apsidžiaugė pamatę Rusijos lyderį.

Vienas iš vietinių gyventojų sako: „Aš net nesitikėjau.“

Savo ruožtu V.Putinas pradeda bendrauti su tariamais Mariupolio gyventojais.

Tuo metu vaizdo įraše pasigirsta moters balsas: „Tai netiesa, tai tik šou!“

Iš pradžių Kremliaus svetainė paviešino šį vaizdo įrašą, juo mielai dalinosi V.Putiną palaikantys propagandistai. Tačiau netrukus vaizdo įrašas buvo pakeistas.

Naujojo vaizdo įrašo trukmė – 30 minučių ir 52 sekundės.

Filmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kaip Rusijos prezidentas kalbasi su „vietiniais“, tačiau moters šūksniai apie V.Putino surengtą šou jau buvo iškirpti.

Kovo 19 d. Kremlius pareiškė, kad Rusijos prezidentas V.Putinas neva atvyko į laikinai okupuotą Mariupolį, kurį atkakliai naikina Rusijos kariuomenė.

Tuo pat metu Rusijos propagandistai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame V.Putinas neva apžiūri vieną iš gyvenamųjų kompleksų, bendrauja su vietos gyventojais ir „vyksta į svečius“.

Teigiama, kad V.Putinas lankėsi Mariupolio Nevskio rajone, kuris yra vienintelė miesto dalis, kuri buvo bent kiek atstatyta po to, kai Rusijos kariuomenė sulygino jį su žeme.

„Netikėtas“ vizitas

„Netikėtas“ Rusijos prezidento vizitas okupuotoje zonoje yra komunikacijos karo dalis, dėl kurio kyla pačių netikėčiausių sąmokslo teorijų, atkreipė dėmesį Prancūzijos leidinys „Le Figaro“.

Paslaptingas V.Putino apsilankymas Mariupolyje paskatino kalbas, kad okupuotame Ukrainos mieste buvo visai ne Rusijos prezidentas.

Leidinys atkreipė dėmesį, kad šis „netikėtas“ vizitas buvo puikiai suorganizuotas. Be to, labai simboliška tai, kad kelionė įvyko tuo metu, kai Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) išdavė tarptautinį arešto orderį Vladimirui Putinui.

„Le Figaro“ taip pat atkreipė dėmesį, kad šis paslaptingas V.Putino apsilankymas Mariupolyje paskatino kalbas, kad okupuotame Ukrainos mieste buvo visai ne Rusijos prezidentas.

Anksčiau, beje, tokias nuomones išsakė ir Lenkijos bei Ukrainos pareigūnai.

„Šią teoriją „Telegram“ patvirtino Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka, pareiškęs, kad į kelionę vyko „Putinas arba vienas iš jo antrininkų“, – rašė leidinys.

V.Putino antrininkų teorija skamba ne pirmą kartą. Dar pernai spalį interviu laikraščiui „Daily Mail“ Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas teigė, kad jo tarnybos nustatė mažiausiai „tris antrininkus“, kuriuos Vladimiras Putinas naudojo „ypatingomis progomis“.

Praėjusių metų gegužės mėnesį buvęs sovietų šnipas Sergejus Žirnovas LCI laidoje taip pat sakė, kad „antrininkų“ hipotezė „nėra tokia juokinga“.

„Mes turime ausies formą, kuri yra tokia pat unikali kaip ir pirštų atspaudai. Ir mes radome tris Putinus su skirtingomis ausimis“, – sakė jis.

Tariamas V.Putino apsilankymas Mariupolyje sukėlė kalbų ir apie tai, kur iš tiesų jis galėjo lankytis.

„Pasivaikščiojimo po pajūrio miestą metu Kremliaus vadovas norėjo pabrėžti Rusijos gebėjimą greitai atstatyti į griuvėsius virtusį miestą. Jis apsilankė Rusijos valdžios atstatyto pastato bute.

Tačiau daugelis interneto naudotojų suabejojo, kad fone matomi dideli, visiškai nauji pastatai, o Mariupolis praėjusią vasarą atrodė kaip griuvėsių laukas.

To užteko, kad būtų primintas tikras Potiomkino kaimas. Tada Vladimiras Putinas tiesiog stovėjo priešais kartonines dekoracijas, norėdamas pabrėžti Rusijos gebėjimą greitai atstatyti miestą. Tai, kad šie siužetai buvo filmuojami naktį, dar labiau skatina įtarimus, nes tamsa padeda sušvelninti kontrastus", – atkreipė dėmesį „Le Figaro“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius