Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 02 /14:26

Kremlius atmeta J.Bideno sąlygas dėl derybų su Ukraina

Kremlius penktadienį atmetė JAV prezidento Joe Bideno pasiūlytas sąlygas dėl Ukrainos derybų su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu ir pareiškė, kad Maskva tęs puolimą.
Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas
Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas / „AFP“/„Scanpix“

„Ką iš tikrųjų pasakė prezidentas Bidenas? Jis pasakė, kad derybos įmanomos tik tada, kai Putinas paliks Ukrainą“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, pridūręs, kad Maskva „tikrai“ nėra pasirengusi priimti šių sąlygų.

„Specialioji karinė operacija tęsiama“, – pridūrė jis, pavartodamas terminą, kuriuo Maskva apibūdina savo invaziją.

Per Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono valstybinį vizitą JAV J.Bidenas ketvirtadienį pasakė, kad norėtų pasikalbėti su V.Putinu, bet tik jei Rusijos lyderis tikrai nori užbaigti karą.

„Esu pasirengęs kalbėtis su ponu Putinu, jeigu jis iš tiesų yra suinteresuotas rasti būdą užbaigti karą. Kol kas to nematau“, – pareiškė J.Bidenas.

D.Peskovas penktadienį teigė, kad Rusijos prezidentas yra pasirengęs deryboms siekiant užtikrinti, kad bus paisoma Maskvos interesų, tačiau pridūrė, kad Vašingtono pozicija „apsunkina“ bet kokias galimybes diskusijoms.

„Jungtinės Valstijos nepripažįsta naujų teritorijų kaip Rusijos Federacijos dalies“, – teigė D.Peskovas, turėdamas omenyje Ukrainos regionus, kuriuos Kremlius teigia aneksavęs.

Rugsėjį Maskva surengė pseudoreferendumus keturiuose Ukrainos regionuose – Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono – ir pareiškė, kad gyventojai nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos.

Tuo metu Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes.

D.Peskovas taip pat pridūrė, kad prieš siųsdamas karius į Ukrainą vasario 24 dieną V.Putinas ne kartą siūlė NATO, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) ir JAV surengti derybas, tačiau visi šie bandymai buvo „nesėkmingi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius