-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kremlius atsakė į D.Trumpo pareiškimą dėl Vokietijos – „Rusijos belaisvės“

Kremlius pareiškė nesutinkantis su JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimu, esą Vokietija yra tapusi „Rusijos belaisve“ dėl didelio priklausomumo nuo „Gazprom“ dujų.
Donaldo Trumpo spaudos konferencija Briuselyje
Donaldo Trumpo spaudos konferencija Briuselyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbant apie Vokietiją, kuri yra didelė mūsų dujų pirkėja, mes su tokiu teiginiu sutikti negalime. Dujų tiekimas vamzdynais nepaverčia vienos šalies priklausoma nuo kitos.

Dėl to jos tampa tarpusavyje priklausomomis, o tai užtikrina stabilumą ir skatina dvišalį bendradarbiavimą įvairiose srityse abipusiai naudingomis sąlygomis“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Kalbėdamas konkrečiai apie Baltijos jūrą iki Vokietijos nutiesto Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream“ plėtros projektą, D.Peskovas pareiškė, jog jis neturi konkurentų.

„Visiems yra aišku, jog pagal savikainą ir galutinę kainą labai mažai kas gali konkuruoti su vamzdynais tiekiamomis rusiškomis dujomis“, – pabrėžė Rusijos prezidento atstovas spaudai.

D.Trumpas trečiadienį, prasidedant NATO viršūnių susitikimui Briuselyje, kandžiai užsipuolė Vokietiją, pareikšdama, kad dėl „netinkamo“ dujų susitarimo su Maskva ši šalis tapo „Rusijos belaisve“.

„Vokietija yra Rusijos belaisvė, nes iš Rusijos gauna labai daug savo energijos“, – sakė D.Trumpas, turėdamas omenyje Berlyno susitarimą dėl dujotiekio „North Stream 2“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius