-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius davė J.Lužkovui savaitę pamąstyti, rašo Rusijos spauda

Konflikto dėl Maskvos mero eskalavimą nutraukė atostogos, į kurias sekmadienį išėjo Jurijus Lužkovas, ketinantis praleisti prasidėjusią savaitę Austrijoje, remdamasi Rusijos spauda, pranešama BBC naujienų svetainėje.
Jurijus Lužkovas
Jurijus Lužkovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Klausimas dėl sostinės mero atleidimo, rašo „Kommersant“, tebėra darbotvarkėje, J.Lužkovui tik duota pertrauka, kad jis pamąstytų dėl pasitraukimo detalių, teigia leidinio šaltinis Kremliaus administracijoje.

Bet jeigu jis „sugrįš iš atostogų kitą pirmadienį ir atsistatydins“, Kremlius kažin ar priims jo atsistatydinimo prašymą, abejoja komentare laikraščiui Tarptautinio politinės ekspertizės instituto generalinis direktorius Jevgenijus Minčenka.

Kremlius, neatleisdamas J.Lužkovo, tarsi duoda jam galimybę ir toliau daryti politinių klaidų.

Jo nuomone, pertraukos reikia ir Kremliui, kad neapsiriktų parinkdamas jo įpėdinį, ypač atsižvelgiant į tai, kad artėja federaliniai rinkimai. Truks pertrauka, kaip mano ekspertas, „porą mėnesių“. Po to J.Lužkovas „taikiai atsistatydins“ pereidamas į kitą darbą, prognozuoja J.Minčenka.

„Vremia Novostej“ duomenimis, būtinybė „pamąstyti“ per atostogas atsirado J.Lužkovui po apsilankymo Kremliuje. Penktadienį jis puvo pakviestas už „sienos“, kur susitiko su aukščiausiais prezidento administracijos pareigūnais.

Meras galbūt norėtų vilkinti laiką ir tęsti kovą dėl valdžios. Tuo tarpu Kremlius, neatleisdamas jo, tarsi duoda galimybę padaryti vėl politinių klaidų, mano leidinys.

Išėjimas į atostogas susilaukė atgarsių – diskusijų, ar sugrįš J.Lužkovas į darbą po savaitės. Ko gera, Kremlius numatė šį efektą ir tikriausiai pasikliovė juo, teigia laikraštis.

„Matyt, kad J.Lužkovas per atostogas turi apmąstyti savo saugaus atsistatydinimo scenarijų. Sugrįžęs iš Austrijos jis pasitrauks iš mero posto savo noru“, – prognozuoja komentare laikraščiui „Trud“ Politinių ir ekonominių komunikacijų generalinis direktorius Dmitrijus Orlovas.

Pasak Politinių technologijų centro direktoriaus pavaduotojo Aleksejaus Makarkino, tvirtai negalima pasakyti, kad J.Lužkovo atostogos reiškia atsistatydinimą – veikiausiai tai pertrauka, ir merui, ir Kremliui.

„Suderinęs Lužkovo atostogas Kremlius tikisi, kad per šią savaitę jis dar kartą pagalvos dėl savo savanoriško atsistatydinimo. Laukiama, kad meras pats pasirinktų sau priimtiną variantą“, – pareiškė Socialinių sistemų instituto direktoriaus pavaduotojas Dmitrijus Badovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius