-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius ėmėsi ekonominių sankcijų – itin griežtai tikrinami kroviniai iš Ukrainos

Rusija sustiprino kontrolę pasienyje su Ukraina. Tokią Rusijos žiniasklaidos informaciją, gautą iš Ukrainos Tarptautinės pervežimų automobiliais asociacijos, cituoja tvn24.pl. Šį žingsnį vežėjai pavadino „prekybos blokada“.
Kijevas
Kijevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vežėjų teigimu, papildomos sankcijos įvestos trečiadienį, nuo tada kruopščiai tikrinami visi be išimties kroviniai, gabenami iš Ukrainos į Rusiją.

Anksčiau apie Kremliaus įvestą griežtą patikrą Rusijos-Ukrainos pasienyje paskelbė Ukrainos darbdavių federacija, kuriai vadovauja prezidentui Viktorui Janukovyčiui artimas oligarchas.

Ukrainos Tarptautinės pervežimų automobiliais asociacija tvirtina, kad sugriežtinus kontrolę vilkikai keliauja į laikinąsias saugojimo aikšteles, dokumentai siunčiami tikrinti į muitinės struktūras Maskvoje. Dėl šių priežasčių pervežimo laikas gali pailgėti net 10-15 dienų.

„Sustiprinta patikra taikoma Ukrainoje pagamintiems maisto produktams, įrangai, metalams, prekybos įrengimams. Patikrinimų muitinėse metu kroviniai yra iškraunami iš vilkikų ir geležinkelio vagonų, sveriami. Tikrinami ir kilmės dokumentai“, – teigė federacija.

Ukrainos Tarptautinės pervežimų automobiliais asociacija tvirtina, kad sugriežtinus kontrolę vilkikai keliauja į laikinąsias saugojimo aikšteles, dokumentai siunčiami tikrinti į muitinės struktūras Maskvoje.

Dėl šių priežasčių pervežimo laikas gali pailgėti net 10-15 dienų.

Rusijos muitinės pareigūnai nei patvirtino, nei paneigė tokią informaciją. Tuo tarpu „Niezavisimaja gazeta“ pabrėžia, kad šie Rusijos valdžios veiksmai pasitarnaus Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui. Esą tai smūgis verslui, kuris remia opozicijos protestuotojus ir dalies ukrainiečių norą pasirašyti Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga.

Panašias ekonomines sankcijas Kremlius jau taikė Ukrainai 2013 metų rugpjūtį. Tuomet visi ukrainiečių kroviniai buvo griežtai tikrinami – iškraunami, patikrinami, vėl pakraunami, o tai gerokai pailgino jų gabenimo laikas. Tuomet Kijevas tai pavadino Maskvos spaudimu dėl noro suartėti su ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius