-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius gina viešojoje erdvėje siautėjantį Ramzaną Kadyrovą

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas perspėjo žurnalistus, kad šie neeskaluotų situacijos, išprovokuotos Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo pasisakymų, rašo meduza.io.
Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas
Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Peskovo teigimu, R.Kadyrovo pasisakymai turėtų būti perskaitomi ramiu tonu. Praėjusią savaitę ištikimybę V.Putinui deklaruojantis Čečėnijos lyderis paskelbė, kad liberali opozicija yra „valstybės išdavikai“ ir „liaudies priešai“.

R.Kadyrovo parankinis, Čečėnijos parlamento pirmininkas Magomedas Daudovas netgi paskelbė, kad šiems asmenims reiki „paruošti vietas psichiatrinėse ligoninėse“.

Šeštadienį išplatintame pareiškime Čečėnijos lyderiui Ramzanui Kadyrovui ištikimas parlamento pirmininkas pareiškė, kad radijo stotyje „Echo Moskvy“ ir interneto televizijoje „Dožd“ veikia „penktosios kolonos“ atstovai.

M.Daudovo teigimu, Rusijoje veikia dabartinės kultūros, politikos, žurnalistikos atstovai, kurie dirba kaip „ciniški Rusijos priešai“. Pranešime reikalaujama, kad šiai tariamai valstybei kenksmingai veiklai būtų padarytas galas.

Pasak Kremliaus atstovų, R.Kadyrovo pasisakymas buvo nukreiptas prieš tuos opozicijos veikėjus, kurie veikia pažeisdami Rusijos įstatymų ribas. „Tai yra žmonės, kurie veikia už įstatymo ribų, kurie pasiruošę laužyti įsakymus, net jei tai pakenks visai Rusijos valstybei“, – R.Kadyrovo agresiją gynė D.Peskovas.

D.Peskovas nepaaiškino, ką Kremlius vadina nesistemine opozicija, tik patikino, kad V.Putinas nuolat palaiko dialogą su parlamente esančiais kritikais bei visomis registruotomis partijomis.

Rusijos opozicijos veikėjų Michailo Kasjanovo vadovaujama PARNAS ir Aleksejaus Navalno Progreso partijos oficialiai nėra registruotos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius