Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 04 /14:36

Kremlius iškėlė teoriją: teroristai laukė Vladimiro Putino vizito

Teroro aktą Sankt Peterburge, įvykdytą šiame mieste lankantis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, turi išanalizuoti specialiosios tarnybos, pareiškė prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

„Be abejo, pats faktas, kad šis teroro aktas buvo įvykdytas valstybės vadovo buvimo mieste momentu, verčia susimąstyti ir atkreipia dėmesį. Tai klausimas specialiosioms tarnyboms analizuoti“, – žurnalistams sakė atstovas.

„Bet koks teroro aktas, įvykstantis šalyje, yra iššūkis kiekvienam rusui, tarp jų – valstybės vadovui“, – pridūrė D.Peskovas.

Taip jis atsakė į klausimą, ar Kremlius nelaiko asmeniniu iššūkiu fakto, kad išpuolis Sankt Peterburge buvo įvykdytas mieste lankantis V.Putinui.

Pirmadienio išpuolio Sankt Peterburge metu žuvo 14 žmonių, dar 49 sužeisti. Dėl jo organizavimo apkaltintas kirgizas Akbardžonas Džalilovas.

Šventovėse aukojamos gedulingos mišios

Sankt Peterburgo šventovėse ir mečetėse antradienį vidurdienį prasidėjo gedulingos pamaldos už balandžio 3 dieną per teroristinį išpuolį metropolitene žuvusius žmones.

Kaip pranešė Sankt Peterburgo vyskupijos spaudos tarnyba , visose Sankt Peterburgo eparchijos šventovėse vyks pamaldos už žuvusiuosius ir bus meldžiama sveikatos visiems nukentėjusiesiems.

„Tragedijos, panašios į pastarąją, primena mums, kad mūsų pasaulyje egzistuoja blogis, kurio šaltinis yra laisvoje velnio apgauto žmogaus širdyje. Klastingai veikdamas, blogis nesirenka, kam smogti. Ar galime ką nors priešpastatyti šiam blogiui? Tik gėris ir tarpusavio meilė, solidarumas ir sutarimas gali jį įveikti“, – sakoma Sankt Peterburgo ir Ladogos metropolito Varsonofijaus kreipimesi.

Kaip skelbiama Sankt Peterburgo ir Rusijos šiaurės vakarų regiono Musulmonų dvasinės valdybos tinklalapyje, Rusijos šiaurinės sostinės mečetėse vyksta pamaldos už sprogdinimo Sankt Peterburgo metropolitene aukas, meldžiama sveikatos nukentėjusiems žmonėms.

„Mūsų širdys gedi kartu su visais Sankt Peterburgo ir Rusijos gyventojais. Turime būti vieningi, kaip buvo vieningi mūsų seneliai ir močiutės, tėvai ir motinos, kai sunkiais metais gynė šalį. Terorizmas neturi nei tautybės, nei religijos. Aukščiausiasis nubaus pasikėsinusius į tai, kas šventa – žmogaus gyvybę“, – savo kreipimesi rašo Sankt Peterburgo ir Rusijos šiaurės vakarų regiono muftijus Ravilis Hazratas Pančejevas.

Antradienį ryte Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas aukojo gedulingas mišias už visas teroro akto Sankt Peterburge aukas.

„Šis teroro aktas meta iššūkį ne tik valdžiai, ne tik teisėsaugos institucijoms ir tiems, kas pašauktas rūpintis piliečių saugumu. Šis teroro aktas meta iššūkį mums visiems, visai tautai“, – sakė patriarchas prieš gedulo mišias Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje.

Pasak patriarcho Kirilo, „turime dar geriau suvokti, kaip svarbu išsaugoti taiką ir mūsų šalies nepriklausomybę, turime dar geriau suvokti mūsų bendrą atsakomybę už mūsų tautos ateitį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius