Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kremlius: JAV letaliniai ginklai Ukrainai nepadės deeskaluoti situacijos šalies rytuose

Rusijos pozicija dėl JAV planų tiekti Ukrainai letalinę ginkluotę tebėra tokia pati: Kremliaus atstovas antradienį pareiškė, kad tie ginklai nepadės deeskaluoti situacijos Rytų Ukrainoje.
Į rytų Ukrainą lieti kraujo suplūdo teroristai iš visos Rusijos
Į rytų Ukrainą lieti kraujo suplūdo teroristai iš visos Rusijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„(Ukrainos prezidentas Petro) Porošenka šnekėjo apie letalinius ginklus. Apie tai jau ne kartą išreiškėme savo aiškią ir vienareikšmišką poziciją, kad toks sprendimas nepadės sureguliuoti konflikto Ukrainos pietryčiuose ir deeskaluoti įtampos“, – pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Antradienį paryčiais P.Porošenka pranešė, kad Jungtinių Valstijų Senatas priėmė nacionalinio saugumo biudžeto projektą, pagal kurį numatoma suteikti Ukrainai 500 mln. dolerių (apie 418 mln. eurų) pagalbą saugumo ir gynybos srityse.

Ukrainos lyderio žinutėje socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat sakoma, kad JAV Senato priimtą nacionalinio saugumo poreikių finansavimo 2018-aisiais fiskaliniais metais įstatymo projektas numato, kad Kijevas gali būti aprūpinamas letaline gynybine ginkluote.

D.Peskovas savo ruožtu pažymėjo, kad Rusijos vadovas taip pat „pateikė komentarų šiuo klausimu“.

Paklaustas, kaip Maskva reaguos, jei minėtas įstatymo projektas bus priimtas, Kremliaus atstovas pabrėžė, kad „kredito suteikimas yra dvišalių Ukrainos ir JAV santykių klausimas“.

D.Peskovas taip pat atkreipė dėmesį, kad dar „nežinome amerikiečių reakcijos šiuo klausimu“.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Dmitrijus Peskovas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Dmitrijus Peskovas

„Nepaliks bėdoje“

Rusija padės apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų gyventojams, kurių esą „atsisakė“ Ukrainos valdžia, antradienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Žinoma, nepripažintų DNR ir LNR respublikų gyventojų, kurių atsisakė jų šalis, niekas bėdoje nepaliks“, – sakė jis, paklaustas žurnalistų, ar Maskva ir toliau mokės Donecko ir Luhansko liaudies respublikų gyventojams socialines išmokas.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Rusija gali atsisakyti teikti humanitarinę paramą Rytų Ukrainos gyventojams, nes tos lėšos esą reikalingos projektams Kaliningrado srityje ir Maskvos aneksuotame Kryme.

D.Peskovas savo ruožtu paaiškino, kad minėtos lėšos bus tiesiog perskirstytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius