Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kremlius pasipiktino konfiskuota buvusios V.Putino žmonos vila Prancūzijoje

Prancūzijos valdžios institucijų sprendimas konfiskuoti buvusios prezidento Vladimiro Putino žmonos Liudmilos Putinos (dabar Očeretnajos) vilą peržengia teisines ribas, pareiškė prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.
Liudmilos Putinos vyrui priklausanti vila „Souzanna“
Liudmilos Putinos vyrui priklausanti vila „Souzanna“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bet koks kėsinimasis į privačią nuosavybę yra <...> a priori neteisėtas. Taigi Prancūzijos valdžios institucijos griauna savo teisinės sistemos pagrindus. Mes tai ne kartą sakėme“, – pabrėžė D.Peskovas.

Neseniai paaiškėjo, kad po Paryžiaus prokuratūros organizuoto nusikalstamumo departamento pareigūnų atliktos kratos buvo konfiskuota vila „Souzanne“ (kitaip, „Siuzana“), registruota naujojo buvusios V.Putino sutuoktinės vyro, 46 metų verslininko Arturo Očeretno vardu.

Vida Press nuotr./Liudmila Putina, Vladimiras Putinas
Vida Press nuotr./Liudmila Putina, Vladimiras Putinas

Valdžios institucijos šį konfiskavimą paaiškino tuo, kad tiriama pinigų, už kuriuos A.Očeretnas pirko nekilnojamąjį turtą, kilmė. Tyrimas pradėtas gavus „Transparency International“ prašymą. Šiuo metu bylą nagrinėja Centrinė kovos su sunkiais finansiniais nusikaltimais tarnyba.

Ši 450 m² ploto art deco stiliaus vila su 0,5 ha parku, baseinu ir golfo aikštynu yra netoli Bjarico miesto, prie Biskajos įlankos. Jos vertė – 5,4 mln. eurų. Po Rusijos invazijos į Ukrainą vila buvo apleista.

66 metų Liudmilai Očeretnajai ir jos vyrui ES sankcijos nebuvo taikomos. Tačiau buvusi V.Putino žmona yra įtraukta į Jungtinės Karalystės juodąjį sąrašą. Praėjusiais metais užsienio žiniasklaida rašė, kad pora, baimindamasi Europos sankcijų, nusprendė parduoti nekilnojamąjį turtą Ispanijoje. Kalbama apie du 229 ir 405 m² ploto butus elitiniame gyvenamajame komplekse „Lomas del Rey“ Marbeljos kurortiniame mieste, kurių bendra kaina – 2,2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius