-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius pateisina Rusijos atstovo JT Saugumo Taryboje toną

Kremlius gina Rusijos ambasadoriaus Jungtinėse Tautose (JT) pavaduotoją Vladimirą Safronkovą dėl jo emocingo pasisakymo prieš britų kolegą, svarstant JT Saugumo Tarybos rezoliucijos dėl Sirijos projektą.
Vladimiras Safronkovas
Kremlius pateisino V.Safronkovo toną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Kremliui toks griežtas jo pasisakymų tonas atrodo leistinas, ir pabrėžė, jog „minkštumo“ demonstravimas svarstant tokius dalykus būtų daug kenksmingesnis.

„Manome, kad taip“, – teigė D.Peskovas, atsakydamas į klausimą, ar V.Safronikovo pasisakymą galima pateisinti šios temos aštrumu.

„Nebuvo pasakyta nieko įžeidžiančio. Tikrai diskusijų temos Saugumo Taryboje yra gana aštrios. Dažnai jos yra susiję ir su būsimų tarptautinių santykių esme. O minkštumo rodymas ateityje duotų labai apgailėtinų pasekmių“, – sakė Kremliaus atstovas.

D.Peskovas taip pat pridūrė, kad „geriau šiandien ginti mūsų tėvynės interesus ir, jeigu reikia, – gana griežtai“.

Trečiadienį V.Safronkovas audringai sureagavo į Didžiosios Britanijos atstovo JT Matthew Rycrofto žodžius, kad Rusija palaiko ginklų naudojimą Sirijoje ir yra prisidėjusi prie žmogaus teisių pažeidimų šioje šalyje.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Matthew Rycroftas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Matthew Rycroftas

Rusijos atstovas atsakė, kad Londonas „išsigando“ galimo Rusijos bendradarbiavimo su JAV ir stengiasi suardyti šiuos ryšius.

V.Safronkovas: „Pažiūrėk į mane, nenukreipk akių, ko suki žvilgsnį į šalį?"

„Pažiūrėk į mane, nenukreipk akių, ko suki žvilgsnį į šalį? – kreipėsi V.Safronkovas į savo britų kolegą. Jis taip pat pareikalavo neįžeidinėti Rusijos ir pareiškė, kad Britanija tarnauja ginkluotų grupuočių interesams, kurios „naikina“ krikščioniškas mažumas.

Rusija trečiadienį vetavo Jungtinių Tautų rezoliuciją, kuri būtų pareikalavusi Sirijos vyriausybės bendradarbiauti vykdant tyrimą dėl įtariamos cheminės atakos šalies šiaurės vakaruose.

Jau aštuntą kartą Rusija pasinaudojo veto teise Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, siekdama blokuoti tarptautinės bendruomenės veiksmus Damasko atžvilgiu.

Po balsavimo Britanijos ambasadorius JT M.Rycroftas pažvelgė į V.Safronkovą ir paklausė: Kaip galima žiūrėti į vaikus be gyvybės ženklų ir vetuoti šią rezoliuciją?

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nikki Haley
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nikki Haley

Įsiterpė ir JAV ambasadorė Nikki Haley, Saugumo Tarybai pasakiusi: „Mes norime dirbti su Rusija, kad būtų išjudintas politinis procesas Sirijoje; mes norime, kad Rusija panaudotų savo įtaką B.al Assado režimui, kad būtų sustabdyta ši beprotybė ir žiaurumai, kuriuos mes matome ten kasdien“.

„Šiandienis balsavimas galėjo būti posūkio taškas, – sakė ji, – bet vetuodama Rusija pasakė „ne“ atsakomybei... Rusija dabar turės daug ką įrodyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius