Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: R.Muellerio ataskaitoje nėra „pagrįstų įrodymų“, kad Rusija kišosi į JAV rinkimus

Rusija penktadienį dar kartą pareiškė, kad JAV specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) ataskaitoje nėra įrodymų, jog Maskva kišosi į 2016-ųjų Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus.
Robertas Muelleris
Robertas Muelleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ataskaitoje kaip ir anksčiau nėra jokių pagrįstų įrodymų, kad Rusija tariamai kišosi į JAV rinkimų procesą“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jis pridūrė, kad išvakarėse paskelbtame 400 puslapių dokumente „nėra jokios naujos informacijos“.

Ketvirtadienį JAV teisingumo departamentas paskelbė visą, tačiau suredaguotą R.Muellerio tyrimo dėl Rusijos kišimosi į rinkimus ir numanomo susimokymo su jo rinkimų štabu ataskaitą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Joje dėmesys sutelkiamas į Rusijos kišimąsi per 2016 metų rinkimus, taip pat į klausimą, ar JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanija talkino šioms Maskvos pastangoms ir ar pats D.Trumpas trukdė vykdyti teisingumą.

Ataskaitos išvados rodo, kad dar lieka neatsakyta į kai kuriuos klausimus dėl D.Trumpo veiksmų, ir sakoma, kad tyrėjai negalėjo išteisinti prezidento dėl kaltinimų, kad jis trukdė vykdyti teisingumą.

Prieš kelias savaites generalinis prokuroras Williamas Barras paskelbė šios ataskaitos santrauką, kurioje sakoma, kad D.Trumpo kampanija nebuvo susimokiusi su rusais, siekusiais pakreipti 2016 metų prezidento rinkimus respublikonų kandidato naudai.

Per nacionalinių televizijų transliuotą spaudos konferenciją, surengtą prieš paskelbiant ataskaitą, W. Barras dar kartą pabrėžė šią išvadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius