-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: „Rosstat“ duomenis apie gyventojų pajamas reikia vertinti „labai analitiškai“

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, esą „labai analitiškai“ reikia vertinti nacionalinės statistikos tarnybos „Rosstat“ paskelbtus duomenis, atskleidžiančius, kad pusei šalies gyventojų pinigų pakanka tik maistui, o vis daugiau jų neįstengia nusipirkti naujų drabužių.
Pensininkė Sankt Peterburge
Pensininkė Sankt Peterburge / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų požiūriu, tokius pranešimus reikia vertinti labai analitiškai. Nepamirškime, kad tik prieš keletą mėnesių mes matėme panašią informaciją apie antras poras batų ir panašiai. Sunku suprasti, iš kur tokie duomenys“, – žurnalistams sakė D.Peskovas.

Kremliaus atstovo žodžiais, tokius apklausų rezultatus įmanoma paaiškinti tik per mokslinių-sociologinių pažiūrų prizmę – tik sociologai ir mokslininkai gali juos paaiškinti.

Rusijos žiniasklaida, remdamasi „Rosstat“ atliktų sociologinių tyrimų duomenimis, skelbia, jog pirmąjį šių metų ketvirtį 49,2 proc. Rusijos šeimų pinigų užteko tik maistui, o antrąjį metų ketvirtį ši dalis padidėjo iki 49,4 procento.

Apklausa taip pat parodė, jog 56,1 proc. daugiavaikių šeimų, 53,9 proc. nepilnų šeimų ir 58,8 proc. nedirbančių pensininkų finansiškai nepajėgūs įsigyti ilgalaikio vartojimo prekių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius