Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: Rusijos, Turkijos prezidentai aptarė memorandumo dėl Sirijos įgyvendinimą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas telefonu Turkijos iniciatyva aptarė dvišalius santykius, pranešė Kremlius.
Vladimiras Putinas kalba telefonu
Vladimiras Putinas kalba telefonu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šalys detaliau aptarė pagrindinius Rusijos ir Turkijos santykių aspektus. Jie gerai įvertino nuolatinę pažangą dėl įvairiapusio dvišalio bendradarbiavimo, ypač – įgyvendinant strateginius projektus energetikos sektoriuje, karinėje ir techninėje srityje. Jie pasidžiaugė, jog dujotiekis „TurkStream“ bus perduotas eksploatuoti šių metų gruodžio pabaigoje“, – nurodoma Kremliaus spaudos tarnybos pranešime.

Lyderiai daug dėmesio skyrė Sirijai. Dėl Rusijos ir Turkijos tarpusavio supratimo memorandumo, kurį šalys pasirašė spalio 22 dieną Sočyje, įgyvendinimo šalys konstatavo, jog svarbu ir toliau imtis koordinuotų veiksmų stabilizuoti padėtį Šiaurės Rytų Sirijoje, griežtai laikantis šalies teritorinio vientisumo, suvereniteto ir vienybės principų, nurodoma pareiškime.

„Jie taip pat apsikeitė nuomonėmis dėl situacijos Idlibo deeskalacijos zonoje. Abi šalis pabrėžė būtinybę toliau imtis bendrų pastangų įgyvendinti svarbius Rusijos ir Turkijos susitarimus, pasiektus 2018 metais“, – nurodė Kremlius.

V.Putinas ir R.T.Erdoganas taip pat pasveikino pirmosios Sirijos konstitucinio komiteto sesijos Ženevoje spalio 30-lapkričio 1 dienomis rezultatus. Abu lyderiai dar kartą pakartojo savo įsipareigojimą siekti politinio tarpusavio dialogo Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius