-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius sako apgailestaująs, kad Armėnija nedalyvavo KSSO aukščiausiojo lygio susitikime

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad apgailestauja dėl Armėnijos sprendimo nedalyvauti Maskvos vadovaujamo saugumo aljanso aukščiausiojo lygio susitikime, pašlijus buvusių sąjungininkių santykiams.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Rusija Armėnija

Ketvirtadienį Minske vykusiame Kolektyvinės sutarties saugumo organizacijos (KSSO) aukščiausiojo lygio susitikime nepasirodė nei Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas, nei jo gynybos ministras.

Paprašytas pakomentuoti Armėnijos delegacijos nedalyvavimą, Kremlius atsakė: „Mes galime tik išreikšti apgailestavimą šiuo klausimu.“

„Tikimės, kad Armėnija nepakeis savo užsienio politikos krypties ir išliks mūsų sąjungininke (...) Mes ir toliau su jais kalbėsimės“, – valstybinės televizijos žurnalistui sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Įtampa tarp abiejų šalių tvyro nuo rugsėjo, kai Rusijos taikdariai neįsikišo Azerbaidžanui surengus staigų karinį puolimą prieš etninius armėnus Kalnų Karabache.

Armėnijos ministras pirmininkas N. Pašinianas viename per televiziją transliuotame kreipimesi į tautą sakė, kad dabartinės Jerevano užsienio saugumo sąjungos yra neveiksmingos ir nepakankamos ir paragino ieškoti naujų partnerių.

Rusijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį pareiškė, kad Armėnija neturėtų manyti, kad gali pasikliauti Vakarų šalimis dėl saugumo užtikrinimo, ir apkaltino Jerevaną radikaliai pakeitus savo užsienio politikos kryptį.

Po to, kai spalį N. Pašinianas nusprendė nedalyvauti aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame buvo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, šis Armėnijos atsisakymas yra dar vienas skaudus smūgis dvišaliams santykiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius