-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius sako besitikintis, kad Baltarusijoje sulaikyti rusai bus paleisti

Kremlius penktadienį pareiškė besitikintis iš Minsko valdžios, kad bus paleisti 33 Baltarusijoje sulaikyti rusai, apkaltinti sąmokslu surengti šalyje riaušes prieš artėjančius prezidento rinkimus.
Rusijos ir Baltarusijos vėliavos
Rusijos ir Baltarusijos vėliavos / TASS nuotr.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas patikino, kad sulaikytieji ketino skristi į Stambulą ir jokių įstatymų nepažeidė.

„Dabar jau galime tvirtai pasakyti, kad šie Rusijos piliečiai į Baltarusiją atvyko tranzitu ir turėjo skristi į kitą šalį. Jų buvimas neturi nieko bendra su pačia Baltarusija ir baltarusių reikalais“, – žurnalistams sakė D.Peskovas.

Pasak jo, šie Rusijos piliečiai pavėlavo į lėktuvą ir laukė išvykimo.

„Jie turėjo bilietus į Stambulą. Jie yra privačios apsaugos bendrovės darbuotojai. Jie nieko nelegalaus su savimi neturėjo ir nepadarė, taip pat neatliko jokių neteisėtų veiksmų. Tai mes tikrai žinome“, – pažymėjo D. Peskovas.

Anot jo, Kremlius nerimauja dėl komunikacijos stokos šiuo klausimu, bet tikisi, kad artimiausiu metu Minskas išsiaiškins situaciją ir paleis šiuos asmenis.

„Esame susirūpinę, kad dar nepateikta jokios informacijos, pateisinančios Rusijos piliečių sulaikymą, tačiau tikimės ir netgi esame įsitikinę, jog artimiausiu metu mūsų kolegos baltarusiai susitvarkys su šiuo incidentu ir paleis Rusijos piliečius“, – sakė D.Peskovas.

Jis pranešė, kad nors Rusijos ir Baltarusijos prezidentai dar nesikalbėjo, klausimą šiuo metu sprendžia diplomatai.

„Abu prezidentai kol kas neturėjo jokių kontaktų, jie dar nesikalbėjo telefonu. Šiuo metu dirba Užsienio reikalų ministerija ir mūsų ambasada Minske, užmezgami reikiami kontaktai“, – nurodė pareigūnas.

D.Peskovas pabrėžė, kad Rusija taip pat susirūpinusi, kad jos piliečiai vis dar neturi konsulinės prieigos.

„Esame susirūpinę, kad dar nebuvo suteikta konsulinė prieiga sulaikytiems rusams. Tikimės, kad tai įvyks artimiausiu metu“, – pažymėjo Kremliaus atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius