Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius sako svarstysiantis JAV pasiūlymą dėl V.Putino ir J.Bideno susitikimo

Kremlius trečiadienį paskelbė svarstysiantis JAV prezidento Joe Bideno pasiūlymą surengti jo ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikimą.

Tarp buvusių Šaltojo karo priešininkių tvyrant padidėjusiai įtampai, J.Bidenas antradienį per pokalbį telefonu pasiūlė V.Putinui „netolimoje ateityje“ surengti susitikimą trečiojoje šalyje.

„Dar anksti konkrečiai kalbėti apie šį susitikimą. Tai naujas pasiūlymas ir jis bus studijuojamas“, – žurnalistams sakė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

VIDEO: Amerika sugrįžo, bet yra papildomų sąlygų

Pasak jo, darbotvarkė tokiam susitikimui dar neparengta, tačiau, „be abejo, svarbu dvišaliai ryšiai“ tose srityse, kur interesai sutampa.

Nors Kremlius mano, kad kol kas anksti kalbėti apie V.Putino ir J.Bideno galimo susitikimo laiką ir vietą, surengti šį susitikimą jau pasisiūlė Suomija, Austrija ir Islandija.

V.Putinas 2018 metais Suomijoje susitiko su tuometiniu JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

Įtampa tarp Maskvos ir Vašingtono pastarosiomis savaitėmis išaugo, Rusijai telkiant savo pajėgas prie sienos su Ukraina.

JAV teigimu, karių skaičius ten yra didžiausias nuo 2014 metų, kai po Krymo pusiasalio aneksijos Rytų Ukrainoje įsiplieskė karas su Maskvos remiamais separatistais.

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės ragino Maskvą atitraukti savo pajėgas.

„Susirūpinimą, taip pat ir Jungtinių Valstijų, dėl mūsų ginkluotųjų pajėgų judėjimo Rusijos teritorijoje laikome nepagrįstu“, – sakė D. Peskovas.

Kremlius ne kartą paneigė dalyvaujantis seniai rusenančiame konflikte Rytų Ukrainoje ir atmeta kaltinimus, kad remia tenykštes separatistų pajėgas.

Santykiai jau buvo įtempti dėl Vašingtono reikalavimo paleisti kalinamą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną ir dėl jo apnuodijimo Maskvai įvestų sankcijų.

A.Navalną kėsintasi nunuodyti pernai rugpjūtį, jis neteko sąmonės lėktuve, skridusiame iš Sibiro į Maskvą. Keletą dienų opozicionierių gydė vietos gydytojai, o vėliau jis buvo nuskraidintas gydytis į Berlyną.

Vakarų ekspertai nustatė, kad A.Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

D.Peskovas sakė, kad A.Navalnas per V.Putino ir J.Bideno pokalbį nebuvo paminėtas.

Antradienį paskelbtame Kremliaus pareiškime sakoma, kad abu lyderiai aptarė Ukrainos, Irano branduolinės programos, Afganistano taikos derybų ir klimato kaitos klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius