Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: skrydžiai į Sakartvelą bus atnaujinti „tinkamu laiku“

Tiesioginiai skrydžiai tarp Rusijos ir Sakartvelo bus atnaujinti „tinkamu laiku“, susidarius tam būtinoms sąlygoms, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.
Rusija
Kremlius: skrydžiai į Sakartvelą bus atnaujinti „tinkamu laiku“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Tikimės, kad šiems skrydžiams būtinos ir atitinkamos sąlygos susiformuos tinkamu laiku“, – pareiškė Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į agentūros „Interfax“ klausimą, ką Kremlius mano apie tiesioginio oro susisiekimo tarp Rusijos ir Sakartvelo atnaujinimą.

D.Peskovas pabrėžė, kad skrydžiai į Sakartvelą buvo sustabdyti, o ne uždrausti visam laikui.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šią savaitę pareiškė manantis, jog vertėtų atnaujinti tiesioginį oro susisiekimą su Sakartvelu.

„Aš šiuos skrydžius tikriausiai grąžinčiau. Ir man atrodo, kad tai būtų teisinga, nes dauguma Sakartvelo gyventojų suprato, jog jų parlamente įvykęs išpuolis, posėdžiavus tarpparlamentinei stačiatikių asamblėjai, buvo neproduktyvaus provokacinio pobūdžio“, – sakė S.Lavrovas.

Tiesioginį oro susisiekimą tarp Rusijos ir Sakartvelo liepos pradžioje uždraudė Vladimiras Putinas, reaguodamas į smurtinius protestus Tbilisyje birželio pabaigoje, prasiveržusius po vieno rusų parlamentaro kreipimosi į Sakartvelo parlamentą. Deputato Sergejaus Gavrilovo kalba pakurstė ilgalaikį priešiškumą, kilusį dėl Maskvos paramos dviem Sakartvelo separatistiniams regionams – Abchazijai ir Pietų Osetijai.

Anksčiau tiesioginis oro susisiekimas tarp Rusijos ir Sakartvelo buvo ilgam nutrauktas po trumpo karo tarp šalių 2008-ųjų rugpjūtį – dvejus metus nebuvo jokių tiesioginių skrydžių, 2010-ųjų rugpjūtį pradėti tik užsakomieji reisai, o reguliarūs skrydžiai atnaujinti 2014 metų rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius