Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius sustabdė įstatymą, išplečiantį išdavystės ir šnipinėjimo sąvokas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pasiūlė sustabdyti vyriausybės pateiktų baudžiamojo kodekso pataisų, išplečiančių išdavystės, valstybės paslapties ir šnipinėjimo sąvokas, nagrinėjimą Valstybės Dūmoje, pranešė Rusijos agentūros, remdamosi prezidento administracijos vadovo pirmuoju pavaduotoju Vladislavu Surkovu.
Šnipas
Šnipas / Photos.com

„Galbūt yra sampratų „valstybės paslaptis“, „valstybės išdavystė“ ir „šnipinėjimas“ išplėsto traktavimo rizika... Įstatymas bus patobulintas“, -cituoja V.Surkovo žodžius „Interfax“.

Praėjusį gruodį vyriausybė, kuriai vadovauja D.Medvedevo pirmtakas, „Vieningosios Rusijos“ lyderis Vladimiras Putinas, pateikė į Dūmą paketą pataisų, kurios iš karto susilaukė teisių gynėjų kritikos.

Šnipinėjimą siūloma traktuoti kaip žinių rinkimą ir perdavimą, kurį atlieka ne tik užsienio organizacija, bet ir tarptautinė, o iš valstybės išdavystės „kaip priešiškos veiklos, kenkiančios Rusijos išorės saugumui“ apibūdinimo vyriausybė siūlo pašalinti žodį „priešiškos“.

„Minėtą esamos redakcijos valstybės išdavystės formą itin sunku įrodyti“, - sakoma prie įstatymo projekto pridėtame paaiškinamajame rašte.

Gerokai išplėtus sampratas įstatymo projekte, kritikų nuomone, valdžia galėtų pateikti kaltinimus prieš valstybę nukreiptais nusikaltimais bet kuriam kitaip mąstančiajam.

Dūma praėjusį gruodį taip pat priėmė per tris svarstymus įstatymo projektą, pašalinantį iš prisiekusiųjų teismų kompetencijos kai kuriuos nusikaltimus valstybei, tarp jų teroro aktus, valstybės išdavystę, šnipinėjimą, masines riaušes, neteisėtų ginkluotų formuočių organizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius