-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius sveikina „labai teigiamą“ pažangą dėl Armėnijos ir Azerbaidžano derybų

Kremlius ketvirtadienį sveikino „labai teigiamą“ pažangą rengiantis Armėnijos ir Azerbaidžano taikos deryboms.
Kalnų Karabachas
Kalnų Karabachas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pažanga sudarant tokį dokumentą yra labai, labai teigiamas faktas ir yra sveikintina“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kartu pripažindamas, kad „tai labai, labai ilgas procesas“.

Kaimyninių Kaukazo šalių pareigūnai ketvirtadienį pareiškė, kad ruošiasi taikos deryboms, skirtoms mažinti įtampą po vasarį įvykusio smurto protrūkio ginčijamame Kalnų Karabacho regione, kur 2020 metais kariavo Armėnijos ir Azerbaidžano pajėgos.

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas ir Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas trečiadienį atvyko į Briuselį reto susitikimo, kuriam tarpininkavo Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis.

2020 metų rudenį per šešias savaites trukusį Armėnijos ir Azerbaidžano karą dėl Kalnų Karabacho žuvo daugiau kaip 6,5 tūkst. žmonių.

Kautynės baigėsi, kai šalys tarpininkaujant Rusijai pasirašė paliaubų susitarimą, pagal kurį Armėnija užleido keletą ne vieną dešimtmetį jos kontroliuotų rajonų, o Maskva dislokavo regione taikos palaikymo kontingentą.

Kalnų Karabacho etninių armėnų separatistai atsiskyrė nuo Azerbaidžano 1991-aisiais subyrėjus Sovietų Sąjungai. Per tuomet kilusį konfliktą žuvo apie 30 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius