Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius teigia, kad okupuotame Kryme gresia ukrainiečių išpuoliai

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad yra pažeidžiamas dėl Ukrainos atakų okupuotame Krymo pusiasalyje po to, kai Rusijos kariuomenė numušė droną netoli didžiausio Sevastopolio miesto.
Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas
Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas / „Reuters“/„Scanpix“

„Rizikos tikrai yra, nes Ukrainos pusė tęsia teroristinių išpuolių organizavimo politiką. Tačiau, kita vertus, gaunama informacija rodo, kad imamasi veiksmingų atsakomųjų priemonių“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Anksčiau ketvirtadienį Rusija pranešė, kad numušė droną virš Juodosios jūros netoli Sevastopolio, kuris yra didžiausias Krymo pusiasalio miestas ir kuriame yra pagrindinė Rusijos karinio jūrų laivyno bazė.

„Kaip įprasta, mūsų kariuomenė gerai atliko savo darbą“, – sakė Maskvos primestas Sevastopolio administracinio regiono gubernatorius Michailas Razvožajevas.

2014 metais Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį po vadinamojo referendumo, kurio nei Kyjivas, nei Vakarai niekada nepripažino.

Vasario 24-ąją Rusijos kariuomenė Krymą panaudojo kaip vieną iš placdarmų savo karinei intervencijai į Ukrainą, bet taip pat jį reguliariai atakuoja bepiločiai orlaiviai.

Praėjusį mėnesį Rusijos Juodosios jūros laivynas Sevastopolyje tapo „masinės“ dronų atakos, dėl kurios Maskva apkaltino Ukrainą, taikiniu.

Anksčiau Rusijos gilumoje įvyko virtinė atakų, įskaitant sprogimą Engelso aerodrome, strateginių bombonešių karinėje bazėje, už kurį Ukraina neprisiėmė atsakomybės.

Pirmadienį Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad Ukraina „sovietų gamybos dronais bandė smogti“ Djagilevo aerodromui centrinėje Riazanės srityje.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychaila Podoliakas pirmadienį pašiepė rusus dėl incidento Engelse, tačiau Kyjivas neprisiėmė atsakomybės nė už vieną incidentą.

„Žemė yra apvali – tai Galilėjaus atradimas. Kremliuje astronomija nebuvo studijuojama, pirmenybę teikiant dvaro astrologams. Jei ji būtų buvusi [studijuojama], jie būtų žinoję: jei kas nors paleidžiama į kitų šalių oro erdvę, anksčiau ar vėliau nežinomi skraidantys objektai sugrįš į paleidimo vietą“, – tviteryje parašė M.Podoliakas.

Atskirai Rusijos saugumo tarnyba (FSB) suėmė du asmenis, kaltinamus šnipinėjimu Ukrainai Kryme, ir apkaltino juos „išdavyste“, ketvirtadienį pranešė agentūros spaudos tarnyba.

FSB „sustabdė dviejų Rusijos piliečių, įtariamų išdavyste šnipinėjant Ukrainos saugumo tarnybos interesais, neteisėtą veiklą“, sakoma tarnybos pareiškime.

Vienas iš sulaikytųjų yra „Ukrainos nacionalistinės ideologijos šalininkas ir 2016 metais jis buvo užverbuotas Ukrainos slaptųjų tarnybų“, sakoma pareiškime.

Jis įtariamas „perdavęs užsienio saugumo agentūrai duomenų apie Rusijos gynybos ministerijos objektų buvimo vietą, kurie galėjo būti panaudoti prieš Rusijos saugumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius