-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kremlius tikisi visavertės Vladimiro Putino ir Donaldo Trumpo diskusijos Helsinkyje

Kremlius tikisi visavertės Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir JAV lyderio Donaldo Trumpo diskusijos pirmadienį Helsinkyje įvyksiančiame viršūnių susitikime.
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentai vienas į kitą žiūri su pagarba ir jiems gana neblogai sekasi kalbėtis. Iki šiol jie neturėjo galimybės ilgiau pabendrauti, todėl šį kartą tikimės visaverčio pokalbio“, – interviu televizijai RT sakė V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Kalbėdamas apie D.Trumpo užsienio politiką, grindžiamą pozicija „Pirmiausia – Amerika“, D.Peskovas pažymėjo, jog prioritetą savo šalies interesams teikia bet kurios valstybės vadovas.

„...bet kuris valstybės vadovas, bendraudamas su savo užsienio kolegomis, pirmiausia rūpinasi savo šalies interesais. Šiuo atžvilgiu mūsų prezidentas yra gana pragmatiškas, atviras ir nuoseklus. Jis visada sako, kad jam svarbiausi Rusijos ir rusų tautos interesai. Taigi, jis pagarbiai vertina tai, kad jo pasaulėžiūrą, tik veidrodiniu principu, savo šalies atžvilgiu puoselėja ir Donaldas Trumpas“, – aiškino Rusijos prezidento atstovas.

Tačiau D.Peskovas pažymėjo, jog tokia pozicija „gyvybinga tik kartu su kitu esminiu principu“.

„Tai yra, kai tokia pozicija grindžiama abiems šalims naudingo bendradarbiavimo vystymu, atsižvelgiant į abipusius interesus“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai.

„Būtent to ir tikimės: kad šis viršūnių susitikimas leis mums padaryti bent mažytį žingsnelį į šalį nuo tos krizinės būsenos, apėmusios mūsų dvišalius santykius“, – pridūrė jis.

Visas naujienas rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius