-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius uždraudė prabangias atostogas

Aukštiems Rusijos prezidento administracijos ir vyriausybinių struktūrų pareigūnams uždrausta atostogauti liukso klasės kurortuose, nes tai erzina paprastus gyventojus.
Rusijos prezidentas D.Medvedevas (kairėje) ir premjeras V.Putinas stebi karinės aviacijos skrydį.
Rusijos prezidentas D.Medvedevas (kairėje) ir premjeras V.Putinas stebi karinės aviacijos skrydį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kadangi Rusijoje vis labiau jaučiamos krizės pasekmės ir jau kas dešimtas žmogus neturi darbo, Kremlius nutarė, kad negalima erzinti šalies piliečių mėgaujantis išskirtine prabanga. Taip pat pranešta, jog nebus toleruojami jokie skandalai, į kuriuos įsivels Rusijos valdančiojo elito atstovai, esą iš karto bus padarytos atitinkamos išvados.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas yra išleidęs įsakymą, kad aukšto rango pareigūnai, susiruošę poilsiauti užsienyje, raštu jam praneštų, kur ir kuriam laikui išvyksta, nurodytų, kur konkrečiai jie gyvens per atostogas.

Pirmą kartą D.Medvedevo pasipiktinimas siautulingomis pareigūnų atostogomis kilo dar vasarį, kai jis sužinojo, kad trys aukšto rango funkcionieriai poilsiavo viename brangiausių Alpių kurortų Kurševelyje, Rusijos oligarchų ir aukštų valdininkų pamėgtoje vietoje. Tuomet Rusijos spauda mėgaudamasi aprašinėjo, kaip Kurševelyje leido laiką Kremliaus administracijos atstovas Vladimiras Kožynas, Federalinės saugumo tarnybos šefas Jevgenijus Murovas ir Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Leonidas Tiagačiovas.

Kai Kurševelį pamėgo Rusijos verslo ir politikos elitas, šis kurortas visame pasaulyje išgarsėjo siautulingomis "rusiškomis naktimis", kurios traukte traukia žiniasklaidos dėmesį. Čia prieš dvejus metus buvo suimtas ir orgijomis su prostitutėmis apkaltintas Rusijos multimilijonierius Michailas Prochorovas.

D.Medvedevas, kaip rašė Rusijos spauda, labai piktai reagavo į tai, kad jo aplinkos žmonės poilsiauti renkasi madingus kurortus ir demonstratyviai mėgaujasi prabanga, nors gerai žino, jog tokiose vietose pilna paparacų. Prezidentas pareiškė, kad rusų "linksmybės" daro neigiamą įtaką valstybės įvaizdžiui užsienyje ir gali sukelti didelį visuomenės nepasitenkinimą, nes ūkio krizės pasekmės Rusijai tikrai liūdnos. Padėtis šalyje tik blogėja, nes naftos ir dujų kainos nepasiekia buvusių aukštumų, kai Rusija galėjo maudytis piniguose. Todėl, kaip rašė laikraštis "Kommersant", "aukštų valdininkų vizitai į "ekskliuzyvinius" kurortus ir rezidencijas gali tapti nusižengimu naujam Rusijos antikorupcijos įstatymui, kuriame D.Medvedevo reikalavimu pirmą kartą įteisinta sąvoka "interesų konfliktas".

Prezidento dekretas tiesiogiai palietė tokius aukštus funkcionierius kaip prezidento administracijos vadovas ir jo pavaduotojas, prezidento patarėjai, Kremliaus saugumo tarnybos sekretorius bei jo pavaduotojas. D.Medvedevo reikalavimui turi paklūsti ir ministrai, tiesiogiai pavaldūs prezidentui, t. y. užsienio ir vidaus reikalų, gynybos, taip pat saugumo žinybų vadovai.

Ministro pirmininko Vladimiro Putino tai neliečia, todėl jis ir toliau gali lankytis pas savo draugą Italijos premjerą Silvio Berlusconi ir mėgautis imperatoriška jo vilų prabanga. Informacija apie tokias atostogas žiniasklaidai nuteka nebent netiesiogiai, kai į rankas patenka kokios jaunos gražuolės, įsitraukusios į meilės žaidimus su Italijos premjeru "Putino lovoje", padarytas įrašas. Kadangi žinoma, kad jokios lovos V.Putinas Italijos vyriausybės vadovui nedovanojo, greičiausiai kalbama apie pernykštį Rusijos premjero vizitą, kai jis pirmas atskubėjo pasveikinti S.Berlusconi vėl atsisėdus į ministro pirmininko kėdę. Tuomet Sardinijoje V.Putinas pagyrė ir itales, pareiškė, esą jos pačios gražiausios, žinoma, po rusių, o žurnalistams patarė nekišti į svetimą gyvenimą savo "gripuojančių nosių" ir nesimėgauti "erotinėmis fantazijomis".

Tačiau atostogos Italijoje, tiksliau - Sardinijoje, traukte traukia Rusijos verslo magnatus ir jų vilose mėgstančius pasisvečiuoti šalies valdininkus. Svilinanti Sardinijos saulė, baltas smėlis, nuostabus peizažas ir tai, kad kiekvienas svečio įnoris iš karto įgyvendinamas, negali nevilioti. Ne šiaip sau salos Smaragdiniame krante vilas įsigijo ir buvę Sovietų Sąjungos finansų magnatai. Ne, paslaptis ir tai, jog turtingi rusai, vos sužinoję, kad Sardinijoje parduodama kokia rūmus primenanti vila, iš karto pasiūlo už ją dvigubą kainą.

Kadangi tie pastatai atsidūrė žiniasklaidos akiratyje, rusų turtuoliai ketina apsupti juos uždarais parkais. Jau kreiptasi į salos valdžią ir paprašyta leisti nutiesti siaurą kelią, kad limuzinai pasiektų vilas. Tuomet turtuoliai galės atostogauti kartu su įtakingais Rusijos politikais ir regzti bendrus ateities planus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius