-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius žada keršyti už naujas JAV sankcijas

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai ketvirtadienį pareiškė atmetantis JAV kaltinimus, kad Rusijos valdžia vykdė kibernetinius išpuolius prieš JAV partiją, ir pažadėjo į sankcijas atsakyti.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų požiūriu, tokie Vašingtono administracijos veiksmai yra neprognozuojamos ir net, galima sakyti, agresyvios užsienio politikos apraiška“, – sakė Dmitrijus Peskovas.

„Apgailestaujame dėl fakto, kad šį sprendimą priėmė JAV administracija ir asmeniškai prezidentas Obama“, – teigė Kremliaus atstovas.

Jis sakė, kad Rusijos valdžia naujas sankcijas laiko nepagrįstomis ir neteisėtomis tarptautinės teisės atžvilgiu.

D.Peskovo teigimu, JAV veiksmai neliks be atsako. Jis žadėjo, kad bus imtasi adekvačių veiksmų, kurie „JAV pusei tose pačiose srityse sukels daug nepatogumų“. Jis visgi pridūrė, kad dėl atsako „nėra kur skubėti“ – apeliuodamas į tuoj JAV vadovauti pradedantį Donaldą Trumpą, kuris neslepia žymiai palankesnio požiūrio į Rusiją ir V.Putiną.

„Turint omenyje pereinamąjį laikotarpį Vašingtone, mes vis dar tikimės, kad mums pavyks atsikratyti tokių netaktiškų veiksmų, kai elgiamasi kaip bulius porceliano parduotuvėje. Ir tikimės, kad pavyks žengti bendrus žingsnius kelyje į tarpusavio santykių normalizavimą“, – aiškino Kremliaus atstovas.

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį nurodė virtinę diplomatinių ir ekonominių sankcijų Rusijai dėl jos kibernetinio kišimosi, kuriuo, anot JAV pareigūnų, siekta sutrikdyti lapkritį vykusius prezidento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius