Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizė privertė pakeisti požiūrį: rusai Ispanijoje laukiami išskėstomis rankomis

Per didžiąsias šventes Ispaniją užplūdo turistai iš Rusijos. Inosmi.ru rašo, kad dabar ispanai ypač džiaugiasi svečiais iš šios šalies, nes rusai Ispanijoje išleidžia keturis kartus daugiau pinigų, nei kiti turistai. Viliamasi, kad būtent rusų pinigai padės šiai šaliai kilti iš dugno.
Barai šiame Maljorkos kurorte lankytojus vilioja erotika ir striptizu
Barai šiame Maljorkos kurorte lankytojus vilioja erotika ir striptizu / A.Kavaliauskaitės nuotr.
wikimedia.org nuotr./Palmos katedra Maljorkoje
wikimedia.org nuotr./Palmos katedra Maljorkoje

Rusai Ispanijos kurortuose mielai įsigyja nekilnojamojo turto, 2012-ųjų duomenimis kol kas šioje srityje juos lenkia tik britai ir prancūzai. Analitikai prognozuoja, kad šiais metais rusai įsiverš į antrąją vietą. Verslininkai iš Rusijos noriai investuoja Ispanijoje, todėl šios šalies gyventojai viliasi, kad iš krizės išlipti jiems padės vadinamasis rusiškas bumas.

Maljorkos Palmos miesto oro uoste rusų turistas tikrai nepasiklys: daugelis užrašų čia – rusų kalba, ją moka kone visi pardavėjai.

Balearų salų prekybos asociacijos atstovas Joanas Sarda teigė, kad nepaisant didelio nedarbo šalyje,  šiame regione graibstomi rusų kalbą mokantys darbuotojai.

Jo teigimu, 2012-aisiais Maljorkos Palmą aplankė 200 tūkst. rusų, visoje Ispanijoje pernai ilsėjosi pusė milijono šios šalies gyventojų.

Ispanai laukia rusų, nes šie yra pagrindiniai prabangos prekių pirkėjai, šluojantys brangius laikrodžius, drabužius ir juvelyrinius dirbinius. Ir net gi didžiąsias šventes jie išnaudoja tam, kad nusipirktų nekilnojamojo turto. Balearų salose vilos kaina svyruoja nuo 1,5 iki 9 mln. eurų. Pernai rusai Ispanijos pajūryje nusipirko 3,5 tūkst. butų ir kotedžų.

Be to, rusai investuoja Ispanijoje ir šios šalies bankuose laiko šimtus milijonų eurų.

Prieš trejus ketverius metus Ispanijos policija dažnai sulaikydavo asmenis, kurie bandydavo legalizuoti nešvariais būdais Rusijoje uždirbtus pinigus.

„Nors dažnai spauda iš to pūsdavo burbulą ir nelegali veikla nebūdavo įrodoma, Ispanijoje tuo metu rusų įvaizdis buvo ne koks“, – sako sociologė Gabriela Rospide. Ji pridūrė, kad krizė privertė tiek visuomenę, tiek politikus pakeisti požiūrį į rusus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius