Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizė Vokietijoje: turtingieji dar labiau praturtėjo

Vokiečiai tapo turtingesni. Per paskutiniuosius du dešimtmečius daugelio privačių namų ūkių turtas išaugo dvigubai – iki 10 milijardų eurų. Vos dešimtadalis visų vokiečių turi daugiau nei pusę viso turto.
Eurai
Eurai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Pajamos Vokietija

Turtingųjų krepšelis vis pilnėja, o šalies turtas vis mažėja. Tai atspindi jau ketvirta Vokietijos skurdo ir turto ataskaita, skelbiama kas ketverius metus. Pirmadienį ataskaita buvo viešai aptarinėjama Vokietijoje. 

Anot ataskaitos, gerovė Vokietijoje smarkiai padidėjo pastaraisiais metais. Darbo ministerija skelbia: „tarp 1992 ir 2012 metų Vokietijos valstybės grynasis turtas sumažėjo daugiau kaip 800 milijardų eurų, privačių namų ūkių turtas išaugo nuo 4,6 iki 10 milijardų eurų, labiau nei padvigubėjo“. 

Privačių asmenų turtas vien per pastaruosius penkerius metus išaugo iki 1,4 milijardų euro. Už šių skaičių, kaip skelbia „sueddeutsche.de“, slypi „labai netolygus nuosavybės pasiskirstymas“. 10 procentų turtingiausiųjų priklauso pusė turto, jų turtas laikui bėgant dar labiau padidėjo. 1998 metais turtingiausiems priklausė 45 proc. viso turto, o 2008 metais jų rankose jau buvo daugiau kaip 53 proc. viso grynojo turto. Kita pusė namų ūkių turėjo vos vieną procentą viso gryno šalies turto, skelbiama ataskaitoje. 

Skirtumas tarp Rytų ir Vakarų Vokietijos išlieka. Vakarų Vokietijos namų ūkiai nekilnojamojo turto ir finansų turėjo vidutiniškai 132 tūkst. eurų, o rytų – tik 55 tūkst. eurų.

Tačiau skurdo ataskaita rodo ne tik šviesiąją šalies pusę, tačiau ir tai, kad turtas pasiskirstęs itin netolygiai ir vis daugiau vokiečių skursta. Jų pajamos vienam namų ūkiui siekia vos daugiau nei 800 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius