Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kroatija patvirtino naują gynybos ministrą

Kroatijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį patvirtino naują gynybos ministrą, praėjus beveik savaitei po to, kai jo pirmtakas buvo atleistas po automobilio avarijos, per kurią žuvo kitas vairuotojas.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Ivanas Anušičius iš valdančiosios Kroatijos demokratinės sąjungos (HDZ) gavo 77 balsus 151 vietos parlamente, ir tai jam atvėrė kelią į Gynybos ministeriją.

Šeštadienį ministras pirmininkas Andrejus Plenkovičius atleido I. Anusičiaus pirmtaką Mario Banožičių, praėjus vos kelioms valandoms po to, kai šis pateko į avariją asmeniniu automobiliu ir patyrė sunkių, bet, pasak gydytojų, gyvybei nepavojingų sužalojimų.

Vėliau policija kreipėsi į prokurorus dėl baudžiamojo kaltinimo buvusiam ministrui dėl jo vaidmens mirtiname eismo įvykyje dėl neatsargumo.

Pasak policijos, avarija įvyko M. Banožičiui išvažiuojant iš Vinkovcų miesto, esančio maždaug už 280 km į rytus nuo sostinės Zagrebo, ir lenkiant priešais važiavusį sunkvežimį.

Jei M. Banožičius bus pripažintas kaltu, jam gresia iki aštuonerių metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius