Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kroatijoje sprogus minai žuvo migrantas, dar keli sužeisti

Vidurio Kroatijoje sprogusi sausumos mina užmušė vieną migrantą ir dar kelis sužeidė per incidentą vietovėje, kurioje yra po praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje vykusio karo yra likę daug sprogmenų, penktadienį pranešė policija.
Tragiško incidento vieta Kroatijoje
Tragiško incidento vieta Kroatijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Nelaimė įvyko ketvirtadienį grupei neteisėtų migrantų užklydus į užminuotą mišką netoli Saborsko, prie sienos su Bosnija ir Hercegovina, sakoma policijos pranešime.

Vienas jaunas vyras užmynė ant sprogstamojo įtaiso ir jam detonavus žuvo. Keli kiti migrantai buvo sužeisti.

Policija nukentėjusiuosius rado tuojau po šio incidento. Dar 10 migrantų, kurie nedelsdami pasišalino iš įvykio vietos, buvo išgelbėti po penktadienį kelias valandas toje vietovėje vykusių paieškų.

Keturi sužeistieji buvo hospitalizuoti. Vieno jų sužalojimai kelia pavojų gyvybei.

Policija neatskleidė, iš kurios šalies atvykę šie žmonės, bet ligoninė netoliese esančiame Ogulino mieste nurodė, kad du iš sužeistųjų yra pakistaniečiai.

Nuo priešpėstinių minų, užsilikusių po konflikto, įsiplieskusio subyrėjus Jugoslavijai, žuvo jau daugiau kaip 200 žmonių, rodo Kroatijos oficialūs duomenys.

Šią Europos Sąjungos narę kerta vadinamasis Vakarų Balkanų migrantų kelias, kuriuo neteisėti atvykėliai stengiasi pasiekti Vakarų Europos valstybes, pabėgę nuo karų ir skurdo Vidurio Rytuose, Azijoje ir Afrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius