Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krūtų implantus gaminanti prancūzų kompanija smerkia per skandalą skleidžiamą „neteisybę“

Krūtų implantus gaminančios prancūzų kompanijos, kuri atsidūrė pasaulinio skandalo dėl galimo pavojaus sveikatai centre, įkūrėjas ketvirtadienį sakė, kad daug per šį skandalą skleidžiamos informacijos yra netiesa, bet plačiau nekomentavo.
Moters krūtinė.
Moters krūtinė. / 123rf.com

Savo pareiškime Jeanas-Claude'as Masas smerkia pasirodžiusį „įspūdingą netiesos kiekį“, bet sako, kad dėl vykstančio teisminio tyrimo susilaikys nuo kitų viešų komentarų.

Gavę šimtų moterų skundus, Pietų Prancūzijos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl standartų neatitinkančio silikono, kurį implantams naudojo jau uždaryta J.-C.Maso kompanija „Poly Implant Prothese“ (PIP).

Virtinė kaltinimų PIP visame pasaulyje sukėlė baimę dėl galimo šių implantų pavojaus sveikatai. Kelios valstybės, tarp jų – Prancūzija, dabar pataria tūkstančiams tokius krūtų implantus turinčių moterų juos pašalinti.

72 metų J.-C.Masas pareiškime neigia, kad slapstosi, ir tvirtina, jog tyli „pirmiausia iš pagarbos ir padorumo jausmo dėl... pacienčių susirūpinimo, ir taip pat dėl tebevykstančio (teismo) proceso“.

„Įspūdingas netiesos, nesąmonių ir nukrypimų kiekis taip pat verčia poną Masą susilaikyti nuo komentarų, – nurodoma pranešime. – Ponas Jeanas-Claude'as Masas ketina palaikyti savo pareiškimus teismų pareigūnams, kai gaus kvietimus į teismą, kurie iki šios dienos dar neatėjo.“

Spalio mėnesį J.-C.Masas policijai sakė žinojęs, kad jo kompanijos naudotas silikonas buvo nepatvirtintas, bet sąmoningai pakeitęs sudėtį, nes „PIP gelis buvo pigesnis, o kalbant apie kainos ir kokybės santykį, jis buvo pigesnis ir geresnės kokybės“.

Jis „visada žinojęs“, kad tas produktas yra nestandartinis, rodo jo pareiškimai policijai, kurių ištraukas gavo AFP.

Pasak J.-C.Maso, dar 1993-iaisiais – praėjus dvejiems metams po to, kai įkūrė savo kompaniją, – jis „davė nurodymus nuslėpti tiesą“ nuo vokiečių techninės inspekcijos „Tuev“. Tai įvyko keleri metai prieš tai, kai įtartini implantai buvo pradėti pardavinėti.

Manoma, kad PIP implantus turi maždaug 300 tūkst. moterų 65 valstybėse. Nežinoma tų implantų dalis yra pagaminta naudojant standartų neatitinkantį gelį, kurį firma – kažkada trečioji pagal dydį silikono implantų gamintoja pasaulyje – naudojo siekdama sumažinti savo išlaidas.

Paaiškėjus, kad PIP naudotas silikonas lemia nenormaliai didelį implantų plyšimų skaičių, 2010 metais kompanija buvo uždaryta, o jos produktai – uždrausti.

Nuogąstavimai dėl PIP implantų praėjusį mėnesį išplito po visą pasaulį, nes Prancūzijos sveikatos apsaugos pareigūnai patarė 30-čiai tūkst. tokius implantus turinčių moterų juos pašalinti dėl padidintos plyšimų rizikos.

Pareigūnai taip pat sakė, kad 20-čiai tokius implantus turinčių prancūzių buvo diagnozuotas vėžys ir kad 16 šių atvejų yra krūties vėžys, tačiau tvirtino, kad ryšys su tais implantais nėra įrodytas.

Anksčiau ketvirtadienį Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras Xavier Bertrand'as sakė, kad po šio skandalo Europa turėtų griežčiau kontroliuoti medicininius prietaisus.

„Dėl medicininių prietaisų mums reikia kitokių taisyklių“, – sakė jis prancūzų televizijai LCI.

Laikraštis „Le Parisien“ ketvirtadienį rašė, kad PIP taip pat gamino produktus vyrams, tarp jų – sėdmenų, sėklidžių ir krūtinės implantus.

Jis citavo vieno PIP darbuotojo žodžius, kad dauguma tų implantų iškeliavo į užsienį, pirmiausia – į Lotynų Ameriką.

Čekijos sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat ketina penktadienį rekomenduoti maždaug 2 tūkst. čekių pašalinti turimus PIP implantus, ketvirtadienį pranešė šios šalies visuomeninė televizija.

Čekijos farmacijos rinkos priežiūros institucija SUKL nurodė, kad kol kas neužregistravo jokių „nepageidaujamų įvykių“, susijusių su PIP implantais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius