Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kryme pilna Rusijos kareivių, bet nėra poilsiautojų

Aneksavus Krymą Vladimiras Putinas ėmė reklamuoti jį kaip puikią vietą atostogoms. Ir suprantama kodėl – ir taip ekonomiškai ne itin gerai gyvuojantis Krymas be turizmo atsidurtų ties katastrofos riba. Tačiau, kaip pažymi ekspertai, bent jau dabar turistinis sezonas atrodo žlugęs, skelbia „The New York Times“. Nesitikima, kad čia pradės vykti turistai iš Ukrainos ar Vakarų.
Krymas
Krymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiais metais turistinio sezono nebus“, – sunerimusi kalba Lilija Ivanova. Kruizinis laivas „M.S.Hamburg“, kurio vizitas buvo planuojamas kaip pirmasis Kryme šiais metais, praplaukė taip ir nesustojęs. Dėl aneksijos atšaukti tarptautiniai skrydžiai, tad turistų antplūdžio nebesitiki net didžiausi optimistai. 

Šiais metais turistinio sezono nebus

Balandžio mėnesį V.Putinas nurodė, kad skrydžiai į Krymą iš Maskvos būtų atpiginti nuo įprastinių 940 litų iki 520 litų. Taip pat pažadėta padengti dalį traukinio bilietų kainos. Kompanijos „Gazprom“ ir „Rosneft“ pažadėjo, kad skirs kelialapius į Krymą tūkstančiams savo darbuotojų. Tačiau panašu, kad ir tai negelbės iš turizmo gyvenančių Krymo gyventojų. 

Tradiciškai daugelis turistų į Krymą atvykdavo traukiniais iš Ukrainos, tokį kelią rinkdavosi ir daugelis rusų turistų, vykstančių prie Juodosios jūros. Tačiau pastaraisiais mėnesiais Rusijos televizijos taip įnirtingai vaizdavo Ukrainą kaip siautėjančių nacionalistų šalį, kad nemažai rusų patikėjo šia propaganda ir nebenori kelti kojos į Ukrainą. 

Nepridėjo Krymui populiarumo ir tai, kad V.Putinas neseniai per televiziją paskelbė, jog ekspertai Krymo viešbučius ir kurortus įvertino kaip labai apleistus.

Turistinių firmų atstovai skėsčioja rankomis – rusus įtikinti vykti į Krymą labai sudėtinga, nes jie gali rasti kur kas geresnes paslaugas kur kas ramesnėse šalyse – tokiose kaip Turkija ar Egiptas, kur jie jau seniai pripratę vykti atostogauti. 

Nepridėjo Krymui populiarumo ir tai, kad V.Putinas neseniai per televiziją paskelbė, jog ekspertai Krymo viešbučius ir kurortus įvertino kaip labai apleistus.

Vienos Maskvos turistinės firmos atstovas Sergejus Ivašinas teigia, kad Krymas skirtas kitokio poilsio ieškantiems turistams – ne tiems, kurie mėgsta gulėti paplūdimiuose. Jo teigimu, Krymas skirtas tiems, „kas nori pamatyti savo šalies kultūrą ir istoriją“.

Būtent V.Putino pastangos pabrėžti Rusijos istorines,  politines, literatūrines sąsajas su Krymu padėjo jam įtikinti nemažą dalį rusų, jog Krymo okupacija nėra blogas dalykas.

Tačiau ar tie patys rusai, rėmę Krymo aneksiją, dabar norės vykti ten atostogauti? Tai rimtas klausimas. O be rusų turistų, panašu, kitų poilsiautojų Krymo gyventojai negali tikėtis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius