-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 22 /15:14

Kryme susprogdinti elektros stulpai – aneksuotas pusiasalis liko be elektros energijos

Šeštadienio naktį Rusijos aneksuotas Ukrainos pusiasalis paniro į tamsą – pranešama, kad susprogdinus elektros stulpus Krymas liko be elektros tiekimo, rašo BBC.

Krymas pasigamina tik trečdalį elektros

TASS praneša, kad elektros tiekimas nutrūko visose keturiose linijose.  Dvi buvo pažeistos penktadienio naktį, kitos dvi – naktį į sekmadienį. 

Kryme paskelbta nepaprastoji padėtis. Pareigūnai teigia, kad naudojant generatorius pavyksta elektra šiek tiek aprūpinti Simferopolį, Jaltą ir Sakus. 

Okupuoto Krymo premjero pavaduotoju besiskelbiantis Michailas Šeremetas sakė, kad pusiasalio ligoninės turi energijos atsargas – dėl elektros tiekimo nutrūkimo pacientai nenukentės. Jis pridūrė, kad pusiasalis, naudodamas dyzelinius generatorius ir atsinaujinančius šaltinius, tokius, kaip vėjo ir Saulės energija, gali patenkinti daugiausia tik pusę savo elektros poreikio.

Dali tiekimo žada atkurti netrukus

„Ukrenergo“ išplatintame pranešime teigia, kad stulpai sugadinti arba panaudojus sprogstamąsias medžiagas, arba apšaudžius artilerijos ugnimi.

„Ukrenergo“ elektros energijos tiekimą Krymui atkurti tikisi per daugiausiai dvi dienas. Bent vieną liniją tikimasi sutvarkyti jau sekmadienį.

Krymo totoriai – senoji pusiasalio etninė grupė, nepritarianti Rusijos valdymui, – šeštadienį surengė protestą atakos vietoje Chersono regione.

VIDEO: Konfliktas prie susprogdintų stulpų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius