Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krymo valdžia paleido suimtą Ukrainos karinių jūrų pajėgų vadą

Krymo valdžia paleido Ukrainos karinių jūrų pajėgų vadą, kuris buvo suimtas per prorusiškų pajėgų reidą į vieną ukrainiečių karinę bazė tame separatistiniame pusiasalyje, pranešė Ukrainos laikinasis prezidentas.
Sevastopolyje iš Ukrainos karinių jūrų pajėgų štabo išeina Ukrainos pareigūnai
Sevastopolyje iš Ukrainos karinių jūrų pajėgų štabo išeina Ukrainos pareigūnai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kontradmirolas Serhijus Haidukas buvo paleistas šį vakarą kartu su visais kitais civiliais įkaitais ... pagrobtais Rusijos karių ir apsišaukėlės Krymo valdžios“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo prezidentą Oleksandrą Turčynovą.

O.Turčynovas buvo davęs Krymo valdžiai laiko iki trečiadienio 21 val. vietos (ir Lietuvos) laiku paleisti S.Haiduką. Jeigu tas reikalavimas nebūtų išpildytas, prezidentas grasino imtis „atitinkamų priemonių“, tarp jų „techninio ir technologinio pobūdžio“.

Vietos naujienų agentūra „Kryminform“, cituodama Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatą Andrijų Senčenką, irgi pranešė, kad buvo paleistas S.Haidukas bei septyni aktyvistai, palaikantys naująją Kijevo vyriausybę.

Įstatymų leidėjas sakė, kad sulaikytieji buvo „paleisti šiandien ryte prie patikros postų ties Čongaro gyvenviete“.

Anksčiau Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad gynybos ministras Sergejus Šoigu paragino Krymo valdžią paleisti S.Haiduką.

S.Šoigu pažymėjo, kad S.Haidukas buvo priverstas vykdyti savo vadovybės įsakymus, paklusdamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų statutui, nurodė ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius