-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kryžiuočiais“ pasivadinę amerikiečiai norėjo susprogdinti mečetę ir daugiabutį

Trys vyrai Kanzaso valstijoje kaltinami planavę susprogdinti musulmonų imigrantų iš Somalio gyvenamą daugiabutį ir mečetę, penktadienį pranešė JAV Teisingumo deparamentas, rašo washingtonpost.com.
Trys sulaikyti vyrai, prisistatantys „kryžiuočiais“
Trys sulaikyti vyrai, prisistatantys „kryžiuočiais“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Curtis Allenas, Gavinas Wrightas ir Patrickas Eugeneas Steinas kaltinami siekiu panaudoti masinio naikinimo ginklą.

„Šie kaltinimai pateikti remiantis aštuonis mėnesius trukusiu FTB tyrimu, kuris tyrėjus nuvedė į slaptą neapykantos ir smurto kultūrą“, – tvirtino advokatas Tomas Beallas oficialiame kaltinime. „Daugybė kanzasiečių bus priblokšti kaip ir aš, kad tokie dalykai gali atsitikti čia“.

Teigiama, kad tyrimą pradėti paskatino gauta konfidenciali informacija iš samdomo informatoriaus, lankiusio asmenų, save vadinančių „kryžiuočiais“, susitikimus. Minėtieji asmenys diskutavo apie išpuolių prieš musulmonus planus, pastaruosius vadindami tarakonais.

Vienintelis geras musulmonas yra miręs musulmonas, – viename iš pokalbių su kitas „kryžiuočiais“, remiantis teismo dokumentais, teigė P.E.Steinas.

Trys vyrai, kuriems penktadienį ir buvo pateikti kaltinimai, laikomi atakos autoriais.

„Kryžiuočių“ grupė nuolat reiškė savo neapykantą musulmonams, somaliečiams ir kitoms imigrantų grupėms.

FTB informatorius teigė, kad kartą P.E.Steinas šaukė ant tradicinius drabužius vilkinčios somalietės ir ją keikė.

Sekant P.E.Steiną buvo pastebėta, kad vyras turi kovinį šautuvą, dėtuves, pistoletą, neperšaunamą liemenę ir naktinio matymo žiūronus.

Skelbiama, kad suimti trys vyrai panaudoti masinio naikinimo ginklus planavo jau nuo vasario mėnesio, o svarstyti buvo įvairūs išpuolio būdai, tarp jų žmogžudystės, grobimai, prievartavimas ir padegimas.

„Vienintelis geras musulmonas yra miręs musulmonas“, – viename iš pokalbių su kitas „kryžiuočiais“, remiantis teismo dokumentais, teigė P.E.Steinas, kuris taip esą pareiškęs, jog mėgautųsi musulmoną nušaudamas į galvą.

Ateinantis teismo posėdis, kuriame pasirodys trys „kryžiuočiai“, vyks pirmadienio rytą. Jeigu vyrų kaltė bus pripažinta oficialiai, jiems grės kalėjimo bausmė iki gyvos kalvos.

Penktadienį įvairios JAV musulmonų organizacijos paragino teisėsaugos pareigūnus padidinti mečečių ir kitų islamiškų institucijų apsaugą.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius