Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ksenija Sobčak apsisprendė: dalyvaus Rusijos prezidento rinkimuose

Nepriklausoma Rusijos žurnalistė ir profesionali vakarėlių lankytoja Ksenija Sobčak trečiadienį paskelbė, kad kitais metais dalyvaus prezidento rinkimuose, į kuriuos eis kaip „kandidatė prieš visus“, skelbia newsru.com.
Ksenija Sobčak
Ksenija Sobčak / „Scanpix“ nuotr.

Kad dalyvaus rinkimuose, K.Sobčak paskelbė specialioje savo pokalbių šou „Sobčak Live“ laidoje. Ji yra transliuojama per nepriklausomą televiziją „Dožd“.

JAV madų žurnalo „Glamour“ rusiškoje versijoje jau anksčiau buvo svarstoma apie K.Sobčak ambicijas mesti iššūkį dabartiniam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris su ketverių metų pertrauka šalį tvirta ranka valdo jau nuo 2000-ųjų.

„Twitter“ nuotr./Ksenija Sobčak ant žurnalo „Glamour Russia“ viršelio
„Twitter“ nuotr./Ksenija Sobčak ant žurnalo „Glamour Russia“ viršelio

Ji taip pat nusiuntė laišką dienraščiui „Vedomosti“, kuriame paaiškino, kodėl apsisprendė dalyvauti rinkimuose ir grumtis su V.Putinu.

Prezidentas dar nėra patvirtinęs, kad sieks perrinkimo, tačiau Maskvoje manoma, kad tai jis padarys ketvirtadienį Valdajaus konferencijos metu.

Anot K.Sobčak, kitų metų rinkimų, į kuriuos Rusijos valdžia užkirto kelią ryškiausiam opozicionieriui Aleksejui Navaldnui, boikotuoti nereikia.

„Atmesdami galimybę legaliai ir saugiai atiduoti balsą kaip kontroliuojamų, netobulų, net nesąžiningų rinkimų dalyviai, nepaliekame sau kitos išeities, išskyrus protestus gatvėse“, – teigė K.Sobčak, pridūrusi, kad „protestai – ne kiekvienam“.

Jos teigimu, istorija parodė, kad net autokratinių vyriausybių kontroliuojami rinkimai „virto autentiškų demokratinių pokyčių instrumentais“.

„Scanpix“ nuotr./Ksenija Sobčak
„Scanpix“ nuotr./Ksenija Sobčak

„Taip visada nutikdavo, kai rinkimuose opozicija dalyvaudavo, o ne tyliai juos ignoruodavo“, – tvirtino žurnalistė.

K.Sobčak yra pirmojo demokratiškai išrinkto Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčako dukra.

K.Sobčak yra pirmojo demokratiškai išrinkto Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčako dukra.

Pastarasis uostamiestyje globojo V.Putiną šio politinės karjeros pradžioje ir 2000 metais mirė mįslingomis aplinkybėmis. Tada įtarta, kad A.Sobčaką Kaliningrado srityje pakirto ne širdies smūgis – esą jis galėjo būti nunuodytas.

K.Sobčak yra aktyvi V.Putino režimo kritikė. 2014 metais per tradicinį prezidento klausimų ir atsakymų maratoną, kuris yra tiesiogiai transliuojamas per televiziją, ji užsipuolė V.Putiną dėl paramos Čečėnijos lyderiui Ramzanui Kadyrovui.

Po laidos tiek žurnalistė, tiek kiti liberalūs aktyvistai sulaukė paties R.Kadyrovo grasinimų. K.Sobčak trumpam išvyko iš Rusijos dėl savo pačios saugumo. Ji tada pareiškė, kad nenori sulaukti Boriso Nemcovo, kuris buvo nušautas, likimo.

Spekuliacijos apie galimą jos dalyvavimą rinkimuose pasigirdo, kai dienraštis „Vedomosti“ rugsėjo 1-ąją pranešė, esą prezidento administracijoje svarstoma į rinkimus pasiųsti kandidatę moterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius