-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ksenija Sobčak svarsto apie dalyvavimą Rusijos prezidento rinkimuose?

Nepriklausoma Rusijos žurnalistė, dažna elito vakarėlių viešnia Ksenija Sobčak, duodama interviu naujam žurnalo „Glamour Russia“ numeriui, nepaneigė, kad kitais metais gali dalyvauti šalies prezidento rinkimuose.
Ksenija Sobčak
Ksenija Sobčak / „Scanpix“ nuotr.

JAV madų žurnalo rusiškoje versijoje svarstoma apie K.Sobčak ambicijas mesti iššūkį dabartiniam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris su ketverių metų pertrauka šalį tvirta ranka valdo jau nuo 2000-ųjų.

Žurnalistės nuotrauka spausdinama žurnalo viršelyje, o K.Sobčak vilki marškinėlius, ant kurių puikuojasi šūkis „Women Power“ („Moterų jėga“). Anonse žadama apžvelgti pašnekovės „kasdienį gyvenimą ir prezidentines ambicijas“.

„Twitter“ nuotr./Ksenija Sobčak ant žurnalo „Glamour Russia“ viršelio
„Twitter“ nuotr./Ksenija Sobčak ant žurnalo „Glamour Russia“ viršelio

K.Sobčak interviu iš tiesų nepaneigia, kad ji, anot „Glamour Russia“ vyriausiosios redaktorės Marijos Fedorovos, yra „potenciali kandidatė užimti aukščiausią postą šalyje“.

Paklausta, ar jos praeitis pramogų pasaulyje nepakenktų jai rinkiminėje kovoje, K.Sobčak atsakė: „Galbūt kam nors ir pakenktų, bet manau, kad man tik padėtų.“

Tiesa, ji iškart pridūrė: „Prezidentė Ksenija Sobčak yra kaip menininkas Sergejus Šnurovas. Tai satyra. Tai aukšto lygio meninis projektas.“ S.Šnurovas yra muzikantas ir dainų kūrėjas, geriausiai žinomas kaip grupės „Leningrad“ lyderis.

K.Sobčak, kuri veda politinių (ir ne tik) diskusijų laidą nepriklausomoje televizijoje „Dožd“ yra pirmojo demokratiškai išrinkto Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčako dukra.

„Scanpix“ nuotr./Ksenija Sobčak
„Scanpix“ nuotr./Ksenija Sobčak

Pastarasis uostamiestyje globojo V.Putiną šio politinės karjeros pradžioje ir 2000 metais mirė mįslingomis aplinkybėmis. Tada įtarta, kad A.Sobčaką Kaliningrado srityje pakirto ne širdies smūgis – esą jis galėjo būti nunuodytas.

K.Sobčak yra aktyvi V.Putino režimo kritikė. 2014 metais per tradicinį prezidento klausimų ir atsakymų maratoną, kuris yra tiesiogiai transliuojamas per televiziją, ji užsipuolė V.Putiną dėl paramos Čečėnijos lyderiui Ramzanui Kadyrovui.

Po laidos tiek žurnalistė, tiek kiti liberalūs aktyvistai sulaukė paties R.Kadyrovo grasinimų. K.Sobčak trumpam išvyko iš Rusijos dėl savo pačios saugumo. Ji tada pareiškė, kad nenori sulaukti Boriso Nemcovo, kuris buvo nušautas, likimo.

„Scanpix“/AP nuotr./Borisas Nemcovas
„Scanpix“/AP nuotr./Borisas Nemcovas

Bet dabar K.Sobčak ir vėl dirba Rusijoje. Spekuliacijos apie galimą jos dalyvavimą rinkimuose pasigirdo, kai dienraštis „Vedomosti“ rugsėjo 1-ąją pranešė, esą prezidento administracijoje svarstoma į rinkimus pasiųsti kandidatę moterį (daugiau apie tokias kalbas ir tai, ką jos reiškia, galite skaityti šiame 15min rašinyje).

Neva K.Sobčak būtų „idealus pasirinkimas“, o V.Putinas gautų „sparingo“ partnerę per rinkimus, kuriuos neabejotinai laimėtų. V.Putinas kol kas nėra patvirtinęs, ar sieks perrinkimo.

Pati K.Sobčak, „Vedomosti“ šaltinio pavadinta „protinga, įdomia ir netipiškai modernia moterimi“, tada pareiškė, kad yra „nepriklausomas asmuo“, niekaip nesusijęs su V.Putino administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius