Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuba paleido bent 35 politinius kalinius

Kuba per pastarąsias dvi dienas paleido bent 35 politinius kalinius, ketvirtadienį pranešė disidentų lyderiai, Havanai artėjant prie santykių su JAV normalizavimo.
Antrankiai
Antrankiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kaliniai Kuba

Vašingtonas ir Havana gruodžio viduryje paskelbė istorinį sprendimą pagerinti dvišalius ryšius, o pagal susitarimą, turintį nutraukti penkis dešimtmečius vykstančią konfrontaciją su Jungtinėmis Valstijomis, Kuba įsipareigojo paleisti 53 politinius kalinius.

Iškilus disidentas Elizardo Sanchezas, priklausantis Kubos žmogaus teisių ir nacionalinio susitaikymo komitetui, sakė, kad jo judėjimas turi informacijos apie 35 paleistus kalinius.

Tie paleidimai vyksta „menka srovele ir turėtų tęstis rytoj“, sakė jis naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, jog kaliniai paleidžiami keliose provincijose.

Anksčiau ketvirtadienio vakarą disidentinės Kubos patriotinės sąjungos (UNPACU), kuriose būstinė įsikūrusi komunistinės salos rytinėje dalyje, vadovas Jose Danielis Ferreras sakė, kad buvo paleisti 30 kalinių.

Abi organizacijos trečiadienį patvirtino, kad buvo paleisti du 18-mečiai dvyniai disidentai. Šis žingsnis buvo atliktas kitą dieną po to, kai JAV Valstybės departamentas informavo, kad Kubos valdžia paleido dalį iš minėtų 53 kalinių.

Kuba dešimtmečius kaltino disidentus, kad jie yra Jungtinių Valstijų „samdiniai“.

Praėjus kelioms dienoms po istorinio susitaikymo Kubos prezidentas Raulis Castro kalbėjo apie „kelis šimtus žmonių, kurie gauna pinigų, instrukcijų ir deguonies iš išorės“.

Prieš paskelbiant apie santykių atšilimą Kubos disidentai sakė, kad šalies kalėjimuose laikoma apie 100 politinių kalinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius