Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuboje viešai pasirodė 89-erių Fidelis Castro

Seniai viešai matytas 89-erių Fidelis Castro ketvirtadienį pasirodė vienoje mokykloje, kad papasakotų moksleiviams apie savo brolio velionę žmoną ir revoliucionierę Vilmą Espin.
Fidelis Castro
Fidelis Castro / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Fidelis Castro Kuba

Buvęs šalies vadovas laikas nuo laiko valstybės žiniasklaidai pateikia savo apmąstymus, susitinka su garbingus postus užimančiais žmonėmis, bet retai pasirodo viešai. Pastarąjį kartą jis buvo matytas 2015 metų liepą.

Dabar, baltą sportinę striukę vilkintis, dreskiančiu balsu kalbantis F.Castro pasakojo moksleiviams ir mokytojams, kad V.Espin džiaugtųsi matydama savo pasiaukojimo vaisius tokiose mokyklose kaip ši. Ketvirtadienį V.Espin būtų sukakę 86-eri.

„Čia esantiems, mūsų nuomone, yra privilegija mokytis šioje mokykloje, nes tokia mokykla vis labiau artėja prie svajonių mokyklos“, – sakė jis.

Vėliau F.Castro rodomas sėdintis, užsidėjęs juodą beisbolininko kepurę, spaudžiantis ranką vaikui.

VIDEO: Kuboje viešai pasirodė 89-erių Fidelis Castro

Per televiziją transliuotoje jo pasirodymo atkarpoje Kubos revoliucijos vadas nieko nekalbėjo apie praėjusį mėnesį Kuboje apsilankiusį JAV prezidentą Baracką Obamą.

Tiesa, atsakydamas į F.Obamos vizitą, F.Castro parašė 1500 žodžių apybraižą, kurioje priminė kubiečiams apie ilgai trukusią JAV agresiją prieš Kubą ir pareiškė, kad „mums nereikia, jog imperija teiktų mums bet kokias dovanas“.

V.Espin buvo ištekėjusi už Fidelio brolio, dabartinio prezidento Raulio Castro. Per revoliuciją kartu su abiem broliais Castro ji kovėsi prieš diktatoriaus Fulgencio Batistos režimą. Vėliau ji įsteigė Kubos moterų federaciją ir kelis dešimtmečius buvo faktiškai pirmoji šalies ponia.

V.Espin mirė 2007 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius