Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 06 19

„Kūdikių žudikė“ po 20 metų paleista į laisvę: geriausi pasaulio mokslininkai įrodė, kaip iš tikrųjų mirė keturi jos vaikai

Kathleen Folbigg buvo vadinama įvairiais vardais. „Kūdikių žudike“, „blogiausia Australijos motina“, tiesiog – „pabaisa“. Tačiau birželio pradžioje ji tikino esanti „labai dėkinga“, nes pirmą kartą per 20 metų išėjo į laisvę. Moteris buvo atleista nuo bausmės už savo keturių vaikų nužudymą, rašo BBC.
Keturių vaikų nužudymu kaltinta Kathleen Folbigg išėjo į laisvę
Keturių vaikų nužudymu kaltinta Kathleen Folbigg išėjo į laisvę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kathleen Folbigg advokatai teigia, kad šis istorinis sprendimas žymi vieną didžiausių teisingumo klaidų Australijos istorijoje – pro pirštus buvo pažiūrėta į „akivaizdžiai nepatikimus įrodymus“, dėl kurių 2003 metais nekalta moteris buvo nuteista 40 metų kalėjimo ir 20 metų iš jų praleido už grotų.

Emociškai tai buvo viena sunkiausių bylų Australijos istorijoje, sulaukusi didžiulio šalies ir užsienio žiniasklaidos dėmesio. Po 20-ies kalėjime praleistų metų K.Folbigg galiausiai sulaukė malonės.

Atskleisti tikrąją jos vaikų mirties paslaptį galiausiai pavyko viso pasaulio mokslininkų – tarp jų ir Nobelio premijos laureatų – dėka.

Naujojo Pietų Velso generalinis prokuroras Michaelas Daley, remdamasis preliminariomis tyrimo išvadomis, kuriose buvo nustatyta, kad moters kaltė dėl visų keturių mirčių kelia „pagrįstų abejonių“, įsakė paleisti Kathleen Folbigg į laisvę.

Birželio 5 d., pirmadienį, spaudos konferencijoje prokuroras sakė, kad jis kalbėjosi su gubernatoriumi ir rekomendavo suteikti besąlyginę malonę, tą pačią dieną Kathleen Folbigg buvo paleista iš Klarenso pataisos centro, rašo CNN.

„Tai buvo siaubingas išbandymas visiems suinteresuotiems asmenims, ir tikiuosi, kad mūsų šiandieniniai veiksmai padės užbaigti šią 20 metų senumo bylą“, – sakė M.Daley ir pridūrė, kad apie savo sprendimą informavo kūdikių tėvą Craigą Folbiggą, kuris teismo metu liudijo prieš savo žmoną.

„Jam bus sunki diena“, – sakė prokuroras.

K.Folbigg buvo kaltinama nužudžiusi visus keturis savo mažamečius vaikus, kurie vienas po kito mirė per dešimties metų laikotarpį 1989–1999 metais. Vaikai tuo metu tebuvo nuo 8 iki 18 mėnesių amžiaus.

Vaikystės trauma, kuri atsisuko prieš ją

K.Folbigg, kuri visada tvirtino esanti nekalta, gyvenimas nebuvo lengvas. Nuo pat mažų dienų ją persekiojo siaubinga vaikystės trauma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius