Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kunigas: „Airijoje katalikai studentai susiduria su diskriminacija“

Tikintys studentai katalikai Airijos universitetuose vis dažniau tampa netolerancijos aukomis, teigia buvęs universiteto kapelionas domininkonas Davidas Berrinsas. Tas, kuris viešai reiškiasi kaip krikščionis yra verčiamas užsičiaupti, kaltinamas „homofobija" ir „fanatizmu", kunigo žodžius cituoja Kath.net.
Kryžius
Kryžius / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Su diskriminacija ypač dažnai susiduria studentai ginantys negimusią gyvybę, aiškino D.Barrinsas, kuris keletą metų buvo Korko universitetinės kolegijos kapelionu.

Studentų grupės, kovojančios prieš abortus, retai gauna pripažinimą universitetuose. Nors daugumoje studentų miestelių gyvuoja krikščioniškos organizacijos, katalikų grupės yra nedažnas reiškinys. Pasak D.Berrinso katalikų grupės, yra nesuderinamos su „modernia liberalia ideologija", o „nė viena iš aukštųjų mokyklų nenori būti laikoma homofobiška".

Musulmonų grupės, kurių skaičius Airijos universitetuose auga „sulaukia daug paramos, o tai gerai", sakė kunigas. Tačiau katalikams „diktuojama, kuo jie turėtų tikėti ir kam atstovauti." Pagrindinė šito elgesio priežastis – „agresyvus sekuliarizmas", mano domininkonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius