Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kurioje šalyje emigrantai jaučiasi laimingiausi?

Nors Ispanijos ekonomikos būklė yra tiesiog apverktina, šioje šalyje – daugiausia gyvenimu patenkintų imigrantų.
Alcatos gatvės medžiai „pasipuošė“ girliandomis.
Madridas / „Scanpix“/AFP nuotr.

Kompanijos „Lloyds TSB International“ atlikta apklausa parodė, kad 68 proc. užsienyje gyvenančių Didžiosios Britanijos piliečių jaučiasi laimingi.

Tyrimo duomenimis, geriausiai jaučiasi žmonės, emigravę į Ispaniją, čia laimingais save laiko 75,9 proc. apklaustų kitų šalių piliečių.

Kanadoje gyvena 72,2 proc. laimingų imigrantų, Vokietijoje jų yra 71,4 proc.

Tyrimas atskleidė ir tai, kad toli gražu ne visos šalys, kurių ekonomika – stabili, gali užtikrinti laimingą gyvenimą imigrantams. Pavyzdžiui, Naujoji Zelandija gali pasiūlyti aukštą gyvenimo kokybę, tačiau ši šalis pagal apklausos duomenis atsidūrė paskutinėje sąrašo vietoje. Dauguma apklaustų kitų valstybių piliečių teigė esantys nelaimingi Naujojoje Zelandijoje ir trokšta kuo greičiau iš čia išvykti.

Tyrimo autoriai pabrėžia, kad bandymas apsigyventi Ispanijoje, kaip ir bet kurioje kitoje šalyje, neapsieina be sunkumų. Atvažiavusiems vis tiek tenka paplušėti, kad rastų savo vietą po saule. Ypač tada, kai jie nemoka vietos kalbos.

Ispanijoje gana aukštas nedarbo lygis, jis siekia 23 proc. Be to, kad sunku surasti darbą, gyvenimą šioje šalyje nuodija išsikerojusi biurokratija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius