-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriozai Rusijoje: už pasivaikščiojimą su veršeliu Raudonojoje aikštėje moteris atsidūrė teisme

Rusijoje gyvenanti amerikietė naminių gyvūnų teisių aktyvistė Alicia Day per skelbimą įsigijusi veršelį, nusprendė su juo pasivaikščioti po Raudonąją aikštę Maskvoje. Gražūs moters ketinimai išgelbėti veršelį nuo skerdyklos ir aprodyti jam Maskvą buvo sužlugdyti, kai ją sulaikė policijos pareigūnai.
Naminių gyvūnų teisių aktyvistė Alicia Day teisiamųjų suole
Naminių gyvūnų teisių aktyvistė Alicia Day teisiamųjų suole / „Reuters“/„Scanpix“

Maskvos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį nuteisė JAV naminių gyvūnų teisių aktyvistę Alicia Day, kuri Maskvos centre esančioje Raudonojoje aikštėje vedžiojo veršelį. Moteriai skirta 13-os parų arešto už nepaklusimą policijos pareigūnams bausmė, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

Pasak sulaikytosios, gyvūną ji įsigijo rusiškoje skelbimų svetainėje „Avito“, norėdama išgelbėti veršelį nuo skerdyklos. Negana to, įvykio vietoje moteris tvirtino, jog Raudonojoje aikštėje su gyvuliu vaikšto todėl, kad norėjo jam aprodyti, kokia graži yra Maskva.

„Aš klausiau policininkų, iš karto patraukiau gyvūną. Padariau viską, ką jie man liepė, todėl mes čia ir sėdime“, – taisyklinga rusų kalba teismo posėdžio metu į klausimus atsakinėjo amerikiečių aktyvistė.

Jos teigimu, ji su veršeliu Raudonąją aikštę pasiekė mašina, paskambinusi vairuotojui, kuris paslaugą suteikė už pinigus.

„Tenorėjau veršeliui parodyti Raudonąją aikštę ir kitas gražios mūsų šalies vietas“, – sakė A.Day.

Pasivaikščiojimas moteriai atsiėjo nepigiai: Maskvos Tverskojės rajono teismo sprendimu ji buvo pripažinta kalta padariusi administracinį nusižengimą pagal Rusijos Federacijos administracinį kodeksą – nepaklusimą teisėtam policijos pareigūno nurodymui.

Teismo sprendimu, jai skirtas 13 dienų administracinis areštas. Anksčiau aktyvistė jau buvo nubausta 20 tūkst. rublių (apie 260 eurų) bauda už dalyvavimą nesankcionuotoje akcijoje Raudonojoje aikštėje.

Naujienų portalo „Meduza“ redaktorius Kevinas Rothrockas su savo sekėjais tviteryje pasidalino įrašu iš teismo posėdžio ir pajuokavo, jog „jei ji tikrai norėjo pasipriešinti sistemai, reikėjo veršelį nusivesti į mauzoliejų ir leisti jam sukramsnoti Leniną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius