Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 28 /13:37

Kuveite sulaikytas išpuolį mečetėje įvykdžiusio IS kovotojo vairuotojas

Kuveito policija sulaikė vairuotoją, prie vienos šiitų mečetės nuvežusį mirtininką, kuriam susisprogdinus žuvo 26 ir buvo sužeisti dar 227 žmonės, pranešė oficialioji žiniasklaida.
Vairuotojas, Abdulrahmanas Sabahas Eidanas Saudas
Vairuotojas, Abdulrahmanas Sabahas Eidanas Saudas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Išpuolis Kuveitas

Po to išpuolio, už kurį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS), pareigūnai taip pat sulaikė namo, kuriame buvo apsistojęs sprogdintojas mirtininkas, savininką – Kuveito pilietį, pritariantį „fundamentalistinei ir iškrypusiai ideologijai“, pranešė naujienų agentūra KUNA, remdamasi Vidaus reikalų ministerijos pareiškimu.

Vairuotojas, Abdulrahmanas Sabahas Eidanas Saudas, vadinamas 1989-aisiais gimusiu „nelegaliu gyventoju“, penktadienį nuvežusiu sprogdintoją prie Imamo al Sadeqo mečetės Kuveito mieste.

Jis buvo sulaikytas po to, kai tūkstančiai kuveitiečių šeštadienį nepaisydami vasaros kaitros dalyvavo 18-os iš 26 žuvusiųjų laidotuvėse.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, jog pareigūnai „tęs pastangas, kad atskleistų šio nusikalstamo akto bendrininkus ir visą informaciją bei aplinkybes“.

Išpuolio Kuveito šiitų mečetėje vykdytojas buvo Saudo Arabijos pilietis

Sprogdintojas mirtininkas, kuris įvykdė kruviną „Islamo valstybės“ (IS) išpuolį šiitų mečetėje Kuveite, buvo Saudo Arabijos pilietis, sekmadienį paskelbė Kuveito vidaus reikalų ministerija.

Pareiškime, kurį išplatino oficialioji naujienų agentūra KUNA, ministerija nurodo, kad išpuolio vykdytojas yra Fahdas Suleimanas Abdulmohsenas al Qaba'a.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius